Η θερινή σύναξη των Βουλευτών της Ν.Δ. και τα γαλάζια «ραντάρ» στην κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά. ***** Μπαρντελά: Θα καταργηθεί, με αστερίσκους, η μεταρρύθμιση για τις συντάξεις - Στρατηγικές θέσεις μόνο σε Γάλλους. ***** Πυρά Κρεμλίνου κατά ΗΠΑ για την επίθεση στην Κριμαία - «Θα υπάρξουν συνέπειες». ***** «Πράσινο» φως για τις νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία - Νέες απαγορεύσεις στην ενέργεια.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Πρόσκληση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου – Μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Π
ερήφανος για το αποτέλεσμα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις ευρωεκλογές δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη, απευθύνοντας πρόσκληση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία πάνω σε προτάσεις νόμου και στέλνοντας μήνυμα στην εσωκομματική Αντιπολίτευση. 
«Δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Παραπολιτικά''. «Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου» πρόσθεσε.


«Η δύναμή μας στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καραμέλα του life style και η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «η Ν.Δ. δεν έπεσε τυχαία από το 41% στο 28%. Κάποιος έκανε αντιπολίτευση. Θέσαμε την ατζέντα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια».

Σχολιάζοντας την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως ήταν «από τα καλύτερα αποτελέσματα στην Αριστερά» σε ευρωπαϊκή επίπεδο. «Είμαι περήφανος που άντεξα ως πρόσωπο και που ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε με όσα έχει περάσει. Όταν ένα ολόκληρο σύστημα θέλει να δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου. Όταν η Ν.Δ. καταρρέει και το ΠΑΣΟΚ δεν καταθέτει εναλλακτική πρόταση, είμαι περήφανος για το αποτέλεσμά μας. Έχουμε ένα Κόμμα που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ αδιευκρίνιστο» ανέφερε. Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά πυρά και ειδικότερα για τη δήλωση του Χρ. Σπίρτζη ότι «θα έπρεπε να κλαίμε» με το ποσοστό που συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε: «Προφανώς δεν ισχύει αυτό».

Ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου, ενώ σε ό,τι αφορά τον Ν. Ανδρουλάκη απάντησε πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου». «Υπάρχουν ζητήματα στα οποία διαφωνούμε, όπως στο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Υπάρχουν όμως άλλα ζητήματα, όπως ο ΦΠΑ, που πρέπει να κατέβει, στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε». «Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, συνεχίζουμε τη στρατηγική μας» διευκρίνισε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα. Από εδώ και πέρα θα χτίσουμε πυρήνες και πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μίγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου για το καλό της κοινωνίας».

Πυρά κατά Νέας Αριστεράς: «Ανήθικο να έχουν κλέψει έδρες»

Ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Νέα Αριστερά, επαναλαμβάνοντας πως «όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση ή συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς». «Είναι ανήθικο και απαράδεκτο να έχουν κλέψει έδρες» είπε για να προσθέσει πως όποια φωνή μιλά για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς «δεν συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». Ερωτηθείς για την πρόταση του Δ. Τεμπονέρα σχολίασε γενικά πως «κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ». «Αν κάποιος δεν εκφράζεται από αυτό που χτίζουμε, δικαίωμά του να επιλέξει νέα πορεία, εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον χώρο μας» είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε πως έχει πάρει τα μηνύματά του από την κάλπη, ενώ όταν ερωτήθηκε για την παρουσίαση του σπιτιού του απάντησε: «Mea culpa». Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία Ιδρύματος, απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ