ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ο αναβρασμός στα Πανεπιστήμια πέρασε τον Ατλαντικό - Μετά τις ΗΠΑ άρχισαν φοιτητικές καταλήψεις στη Γαλλία - «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» το σύνθημα των φοιτητών που κατέλαβαν το Sciences Po του Παρισιού - Ξεπέρασαν τις 40 οι καταλήψεις στις ΗΠΑ. ***** Στο Πανεπιστήμιο Columbia ο Δ. Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στους φοιτητές, λευτεριά στην Παλαιστίνη. ***** Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ - Σπίτια ισοπεδώθηκαν, τρένα εκτροχιάστηκαν. ***** Επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν: Δεν ευθυγραμμίσαμε τα χρονοδιαγράμματά μας. ***** Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: Τον παρομοίασε ξανά με τον Χίτλερ - «Ό,τι και να κάνει, το στίγμα δεν φεύγει». ***** Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία. ***** Bloomberg: Αμερικανοί και Βρετανοί παραδέχονται ότι η Ρωσία τελειώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βουλή: Κορυφώνεται η μετωπική για τα Τέμπη (Vid)

Μ
ε την ένταση να χτυπάει «κόκκινο» και την αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και αυτών της Αντιπολίτευσης να φτάνει στα άκρα, ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η τριήμερη διαδικασία συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι ομιλίες των πολιτικών Αρχηγών και η ψηφοφορία, κατά την οποία λογικά δεν αναμένονται εκπλήξεις. 
Οι τόνοι το προηγούμενο διήμερο ήταν πολύ υψηλοί, ενώ κατά τη χθεσινή μέρα το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία του συνόλου σχεδόν της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και πολλών Υπουργών, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την επιχειρηματολογία που είχε χρησιμοποιήσει και στις προηγούμενες παρουσίες του στη Βουλή, υπερασπίστηκε την πολιτική που εφάρμοσε κατά την υπουργική θητεία του και απέρριψε τις σε βάρος του κατηγορίες από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, προκαλώντας, ως αναμενόταν, την έντονη αντίδρασή τους. «Καμία βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες. «Το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Κι εκεί η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Και είτε είμαι βουλευτής σήμερα, είτε δεν ήμουν, τίποτα απολύτως δεν θα άλλαζε. Το ξέρετε, αλλά επιλέγετε να λέτε ψέματα», τόνισε.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σε μια προσπάθεια να περάσουν από τη θέση άμυνας στην αντεπίθεση, συντάσσονται άπαντες πίσω από την ανάγκη απόδοσης των ευθυνών από την Δικαιοσύνη, τον καταλογισμό στην Αντιπολίτευση της επιχείρησης εργαλειοποίησης της υπόθεσης, καθώς και την εμπλοκή σε αυτήν συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, που συμβάλλουν στην «αποσταθεροποίηση» της Κυβέρνησης και της χώρας. «Επιλέξατε συμμάχους εκδοτικούς και επιχειρηματικούς», ανέφερε προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για το πολυσυζητημένο ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.

Άγνωστο είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αποψινή του ομιλία, θα μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τα εν λόγω συμφέροντα, ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του, θα δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Ο Πρωθυπουργός θα κατηγορήσει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας και θα ζητήσει απ’ όλους να περιμένουν την ετυμηγορία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, στην οποία θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα βγουν από την πολιτική συζήτηση πολιτικά κερδισμένοι, με συσπειρωμένη την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και τη βάση του κόμματος. Παράλληλα, πιστεύουν ότι θα είναι πρόσκαιρη η συνεννόηση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και ο σχηματισμός ενός κοινού αντικυβερνητικού μετώπου, δεδομένου του μεταξύ τους ανταγωνισμού με φόντο και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Κίνηση από ΣΥΡΙΖΑ για μη αμνήστευση του Κ. Καραμανλή

Δικαιωμένη εμφανίζεται η Αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας, καθώς πέτυχε τον βασικό στόχο: Να συζητείται επί τρεις ημέρες στη Βουλή η τραγωδία των Τεμπών και να αναδεικνύονται όχι τόσο οι ευθύνες όσο «η επιχείρηση συγκάλυψης από την Κυβέρνηση», όπως λένε όλα τα στελέχη της.  Και όχι μόνο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ασκήσει ισχυρή πίεση στον κυβερνών κόμμα και στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ώστε να παραιτηθεί από την υπουργική του ασυλία και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.



Την κεντρική ιδέα την είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Διονύσης Καλαματιανός, όταν, μετά την ομιλία του πρώην Υπουργού, ρώτησε την κυβερνητική πλειοψηφία αν θα τολμήσει να δεχτεί ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης ΥπουργώνΔηλαδή, να δεχτεί σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που να αποφασίσει στην πρώτη της Συνεδρίαση την παραπομπή του κ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη. Η απάντηση από τα κυβερνητικά έδρανα (Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης) ήταν η αναμενόμενη: Προανακριτική Επιτροπή θα συσταθεί εάν φτάσει στη Βουλή δικογραφία με το όνομα του κ. Καραμανλή.

Έχουν φτάσει ήδη δικογραφίες με το όνομα;

Στο σημείο αυτό, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι στη Βουλή έχει φτάσει σίγουρα μία δικογραφία, από μήνυση που υπέβαλε τραυματίας των Τεμπών κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υπουργού Μεταφορών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για άλλη μία. Οι εν λόγω δικογραφίες, λένε, παραμένουν ''στα συρτάρια'' ώστε η διαδικασία σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής να γίνει σε ουδέτερο χρόνο με ένα σκοπό: Να απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Καραμανλής δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη και θα αμνηστευτεί, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν, να κλείσει ο φάκελος σε ό,τι τον αφορά.   

Κατά τις ίδιες πηγές, το αίτημα αυτό θα διατυπωθεί με επίσημο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και θα κινείται στο εξής πλαίσιο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Ν.Δ. να δεσμευτεί για την αποδοχή Προανακριτικής Επιτροπής ''δύο ημερών'' . Έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και να διερευνηθεί από την τακτική Δικαιοσύνη οι τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων Υπουργών με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων»

Δεν αποκλείεται να προηγηθεί σχετική συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι είχε την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης άκουσε με προσοχή την κεντρική ιδέα, όπως την ανέπτυξε ο κ. Καλαματιανός, ωστόσο δεν πήρε αμέσως θέση προκειμένου, προφανώς, να μελετήσει το θέμα.
euro2day.gr




«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ