ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ο αναβρασμός στα Πανεπιστήμια πέρασε τον Ατλαντικό - Μετά τις ΗΠΑ άρχισαν φοιτητικές καταλήψεις στη Γαλλία - «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» το σύνθημα των φοιτητών που κατέλαβαν το Sciences Po του Παρισιού - Ξεπέρασαν τις 40 οι καταλήψεις στις ΗΠΑ. ***** Στο Πανεπιστήμιο Columbia ο Δ. Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στους φοιτητές, λευτεριά στην Παλαιστίνη. ***** Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ - Σπίτια ισοπεδώθηκαν, τρένα εκτροχιάστηκαν. ***** Επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν: Δεν ευθυγραμμίσαμε τα χρονοδιαγράμματά μας. ***** Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: Τον παρομοίασε ξανά με τον Χίτλερ - «Ό,τι και να κάνει, το στίγμα δεν φεύγει». ***** Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία. ***** Bloomberg: Αμερικανοί και Βρετανοί παραδέχονται ότι η Ρωσία τελειώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Κ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Δεν υπάρχει άλλος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο,  από εμένα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. Μάλιστα, σημείωσε πως δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι «απόλυτος σεβασμός σημαίνει αποχή από την συνειδητή εκμετάλλευση του πόνου». Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, καθώς παραιτήθηκε πέρυσι από την θέση του Υπουργού Υποδομών. «Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα. Εφτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας», ανέφερε. Ο πρώην Υπουργός δήλωσε: «Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με κατηγορούν να καταθέσουν πρόταση σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη».

Σχετικά με την Σύμβαση 717 τόνισε: «Αν κάποιοι καθυστέρησαν είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016, 2017, 2018. Ενέπλεξαν το ελληνικό δημόσιο σε μια περιπέτεια. Αν η Ν.Δ. διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα. Όφειλα να ολοκληρώσω την Σύμβαση». Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την Αντιπολίτευση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διαστρέβλωση της αλήθειας αναφέροντας: «Γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα συστήματα που υπάρχουν σε λιγότερο από το 15% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων. Τα διαστρεβλώνετε και μας κατηγορείτε για συγκάλυψη. […] Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο. Να υποσκάπτεις τους θεσμούς».  Παράλληλα, σημείωσε ότι η Αντιπολίτευση έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε βάρος του «χωρίς μέτρο, γεμάτες μίσος». «Αποφασίστε: Για τι πράγμα φταίω; Που ολοκληρώθηκε ή που δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση; Και για τα δυο δεν μπορεί να φταίω», πρόσθεσε.

«Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης […] Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι», δήλωσε. Ο Βουλευτής της Ν.Δ. έκλεισε την ομιλία του καλώντας όποιον έχει κατηγορίες σε βάρος του να τις προσκομίσει, επαναλαμβάνοντας πως δεν κρύφτηκε πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

Ν. Ανδρουλάκης: Απεριόριστη αλαζονεία Καραμανλή

Στην ομιλία του κ. Καραμανλή απάντησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι: «Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα έπρεπε ήδη να είχε αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος». «Αλλά δεν φταίει αυτός που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «είπε πολλά και γλαφυρά ο κ. Καραμανλής. Κουβέντα για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε στο συρτάρι του». Απεριόριστη αλαζονεία καταλόγισε στον κ. Καραμανλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Απευθυνόμενος στους Βουλευτές της Ν.Δ., ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι: «Σήμερα με το χειροκρότημά σας σε αυτή την τοποθέτηση, την βαθιά προκλητική τοποθέτηση, επί της ουσίας όλοι μαζί είστε υπεύθυνοι για την ανοχή, για τη συμπεριφορά και για τις πράξεις του υπουργού που από αυτό το βήμα δεσμευόταν για ασφάλεια και μετά από μερικές μέρες έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους».



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ