ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ., δίπλα σε παιδική χαρά η δολοφονία του 41χρονου. ***** Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. ***** Λιβαδειά: Θλίψη για 15χρονη, βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της. ***** Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1.167.345,33 Ευρώ - Στη Φλώρινα παίχτηκε το δελτίο. ***** Ενδοοικογενειακή βία: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. ***** Κ. Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. ***** Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ανάσταση η ΠτΔ. ***** Eurovision 2024: Οι διοργανωτές θα αφαιρούν παλαιστινιακές σημαίες ή σύμβολα. ***** ΗΠΑ: Πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές στον Μπάιντεν να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας παρελθόν από την πλατεία, ψαρεύει σε θολά νερά

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιοδήποτε πιστό να επισκεφθεί το ναό της γειτονιάς του». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ένα καλό, είπε, «ανάμεσα σε αυτά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, πήραν την στήριξη των πολιτών δήθεν γιατί πρέσβευσαν την πίστη μας, ενώ έκαναν εντελώς το αντίθετο. Με τις συμπεριφορές και την ρητορική τους δείχνουν το αντίθετο πρόσωπο. Δεν εκφράζουν την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές».

Σχετικά με την τοποθέτηση της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Β. Φλέσσα ότι όλοι ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Το ποιος, ποιοι και σε τι βαθμό έχουν ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Οι πολίτες θέλουν να αποδοθεί χωρίς αστερίσκους δικαιοσύνη. Πρόκειται για κοπτοραπτική, για απομόνωση μιας φράσης, η κυρία Φλέσσα μιλά για διαχρονικές παθογένειες ελληνικού κράτους. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για το δυστύχημα. Η αλήθεια είναι ότι οι διαχρονικές παθογένειες συναντήθηκαν με το ανθρώπινο λάθος, όμως το πως επιμερίζονται σε επίπεδο ποινικής ευθύνης δεν είναι συλλογικό, αλλά συγκεκριμένο».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για υγεία, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το ζήτημα ανοίγει ακόμα περισσότερο με την διευκρινιστική του δήλωση. Αγνοούσε πόσο έχει πάει το ποσοστό του ΑΕΠ όσον αφορά την υγεία. Έκανε λόγο για 11 δις παραπάνω, να μας πει από που θα τα πάρει. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό γιατί είναι η ίδια η ρητορική που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν».

Αναφορικά με την δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θέλουμε τις ψήφους των Σπαρτιατών», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να κάνει το μαύρο άσπρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας παρελθόν από την πλατεία, ψαρεύει σε θολά νερά. Το ότι έρχεται ο επικεφαλής των Σπαρτιατών και μιλά για αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την πραγματικότητα. Όλο αυτό το δήθεν δημοκρατικό, γκρεμίστηκε με τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η ερώτηση της εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά στη δράση μας, η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο, δεν ζυγίζει το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και έχει ως γνώμονα τη διασφάλιση του πολιτεύματος. Ποιος να περίμενε ότι η ΝΔ θα αναλάμβανε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «κάνει αστείους συμψηφισμούς. Το γεγονός ότι κάποιοι στην χούντα χρησιμοποίησαν ιερές έννοιες (πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια), δεν σημαίνει ότι δεν είναι ιερές. Δεν φταίνε οι έννοιες επειδή κάποιοι έκαναν κατάχρηση αυτών των ιερών λέξεων». Για την Ελεονώρα Μελέτη και τη συνέντευξη που είχε πάρει από την Κασιδιάρη, σημείωσε: «Δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την άκρα δεξιά, ήταν μια εκπομπή στο παρελθόν που παρουσιάστηκε ένα θέμα». Όσον αφορά τον Φρέντη Μπελέρη, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «λυπηρό κόμματα στη χώρα μας να χρησιμοποιούν την ρητορική ακραίων στοιχείων της Αλβανίας. Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα για κομματική αντιπαράθεση».

Στην ερώτηση αν η χώρα μας θα εγκρίνει τη μεταφορά αντιαεροπορικής συστοιχίας στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε: «Εφόσον ζητηθεί από συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάποια συγκεκριμένη συνδρομή που δεν θα επηρεάζει την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει κατόπιν συνεννόησης».

Νέα κόντρα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις ψήφους των «Σπαρτιατών»

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η πολιτική κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες» μετά και το μπλόκο του Άρειου Πάγου στην κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές. Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, στηλιτεύοντας σχετικές δηλώσεις του εξάδελφου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη, ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτες.

«Χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι «Σπαρτιάτες» δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των ''Σπαρτιατών''. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή Βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός

Όπως επισημαίνει ο κ. Ρωμανός: «Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές. Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-ΒενιζέλουΔυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!»

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκοινωνούντα δοχεία η Ν.Δ. του Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά

«Είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με την Ακροδεξιά. Το κόμμα που έχει Αντιπρόεδρο προερχόμενο από το ΛΑΟΣ. Το κόμμα που έχει ως νούμερο 2 στο Μέγαρο Μαξίμου τον ''τσεκουράτο'' Μάκη Βορίδη. Το κόμμα που παρουσίασε με δόξες και τιμές ως υποψήφια ευρωβουλευτή την Ελεονώρα Μελέτη που ξέπλενε τον φασίστα Χρυσαυγίτη, καταδικασμένο ως Αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης με τηλεοπτική της συνέντευξη», απάντησε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί, άλλωστε, στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και την τοξικότητα της Ακροδεξιάς, παραπέμπουν οι ωμές παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από το State Department, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο. Μαζί με την Ακροδεξιά καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. το ψήφισμα - κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου έχοντας απέναντι το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς για τη Ν.Δ. όλοι γνωριζόμαστε καλά σε αυτό τον τόπο. Να προσθέσουμε ότι μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευθέως και απερίφραστα ότι ΔΕΝ θέλουμε τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε...»

Η απάντηση Κεχαγιά 

Στον Παύλο Μαρινάκη απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας πως: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης είτε απέφυγε είτε δεν ήθελε να απαντήσει αναφορικά με το εάν η Ν.Δ. επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών ή  άλλων ακροδεξιών σχημάτων. Προφανώς τον κάλυψαν οι σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που επί της ουσίας απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς». 

Κασσελάκης: Οι νεοναζί ψηφοφόροι δεν μας αφορούν 

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας τη στάση Θεοδωρικάκου: 
Όπως γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης: «Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών: ''Η Ν.Δ. απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θέλει την ψήφο όλων, όπως και να αυτοπροσδιορίζονται'', αναφερόμενος στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Ο κ. Ρωμανός είπε νωρίτερα πως ''σε ένα κανονικό κόμμα'' όσοι έχουν τέτοιες απόψεις ''θα διαγράφονταν''.
»Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η Ν.Δ. είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όπου όλοι οι Ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους.
»Οι κεντρώοι που ψήφισαν Ν.Δ. ας αναρωτηθούν τι σχέση έχουν με αυτά τα ''λουλούδια'' και ας κάνουν αυτή τη φορά την επιλογή που τους αξίζει. Προσωπικά, το ξεκαθάρισα μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δε μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ