ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στην Ιθακη μεταβαινει ο πρωθυπουργος

Στην Ιθακη μεταβαινει ο πρωθυπουργος
Την Ιθάκη, έναν τόπο με προφανείς συμβολισμούς, επέλεξε τελικά ο Πρωθυπουργός για να κηρύξει το τέλος της οκταετούς «Οδύσσειας» της ελληνικής οικονομίας.
Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο νησί του Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προβεί σε διάγγελμα, χωρίς πάντως να έχει καθοριστεί η ώρα. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.
Το διάγγελμα θα είναι το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο. Ο ανασχηματισμός και η ομιλία στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου, η οποία και θα σημάνει την άτυπη έναρξη μίας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΚ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι οποίες, όπως τόνισε, «δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα», εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνάντηση των μελών της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΜόναχοΟ Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού στην Ευρώπη είτε, όπως σημείωσε, προέρχεται από δεξιά, είτε από αριστερά. Είπε επίσης ότι ο λαϊκισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με λαϊκισμό.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η παραμονή του στην εξουσία στοίχισε 100 δισ. ευρώ στη χώρα. Παράλληλα επισήμανε πως ένας στους δυο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην αγορά και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Αυτό που θέλει η Ελλάδα, επισήμανε, είναι η πρόσβαση στις αγορές αλλά για αυτό χρειάζονται δυο πράγματα. «Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το ΔΝΤ, ώστε να σταλεί σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια. Και δεύτερον, χρειάζεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στα ΜΜΕ και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. 

Ο κ. Μητσοτάκης για τα θέματα της ασφαλείας και της άμυνας ανέφερε πως αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Ξοδεύουμε, είπε, το 2% για την άμυνα αλλά κοινή πολιτική άμυνας σημαίνει πως τα κράτη-μέλη πρέπει να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στους Έλληνες δημοσιογράφους στο Μόναχο για τις ερωτήσεις που δέχτηκε μετά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΕΛΚ, αυτές αφορούσαν κυρίως την αντιμετώπιση των φαινομένων του λαϊκισμούΓια το θέμα της πΓΔΜ εξήγησε γιατί υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην Ελλάδα και πως κανείς δεν πρέπει να περιφρονεί την άποψη της κοινής γνώμης.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε θέμα μείωσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. Συγκεκριμένα, επανέλαβε πως μία «σφιχτή» πολιτική πλεονασμάτων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και πρόσθεσε ότι αφού αποδείξουμε μεταρρυθμιστική προσήλωση, το ΕΛΚ θα πρέπει να στηρίξει την προοπτική μείωσής τους. Ανέφερε, δε, ότι αυτή η θέση τυγχάνει κατανόησης στους κόλπους του ΕΛΚΟ κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έγινε μεγάλη κουβέντα και για την ανάγκη μείωσης των φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων.


Συνάντηση Μητσοτάκη - Βέμπερ

Ο κ. Μητσοτάκης είχε εξάλλου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στη «μεταλαϊκίστικη» περίοδο γιατί οι άνθρωποι κατάλαβαν τι σημαίνει να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ανακολουθία λόγων και πράξεων. «Θέλουμε στην Ελλάδα μία κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει στην Ελλάδα. Έχει θετική προοπτική» τόνισε ο κ. Βέμπερ.
«Η Ελλάδα πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα» δήλωσε από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ