ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος οι πολλές, σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές. ***** Διασύνδεση ταμειακών-POS: Από «κόσκινο» όσοι δεν συμμορφωθούν - Μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν περιθώριο διασύνδεσης οι Επιχειρήσεις. ***** Εξηγήσεις για τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. ***** Ανδρουλάκης: Εθνική αναγκαιότητα ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. ***** Δημοσκόπηση GPO: Στο 33,6% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου έναντι 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, η Ελληνική Λύση με 9,1%, στο 8,8% το ΚΚΕ.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η Ν.Δ.«ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Νέα επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Ν.Δ., για την υπόθεση πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού ξηράς και αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία. Με επικεφαλής τον αρμόδιο Τομεάρχη Βασίλη Κικίλια και τον Τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο, η Ν.Δ. «στοχοποιεί» και τον υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας ότι δεν έχει αποδοκιμάσει τις απαξιωτικές αναφορές του υπουργού Άμυνας προς δημόσιο λειτουργό και κυρίως γιατί ακύρωσε τιμωρητικά, όπως αναφέρουν, την μετάθεση του Προξένου από το Ριάντ στο Λονδίνο καίτοι αυτή είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι.

Οι γαλάζιοι βουλευτές επικαλούνται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται ''GovernmenttoGovernment''. «Είναι απορίας ότι η ελληνική κυβέρνηση, μετά την ανωτέρω ενημέρωση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Πρόξενό μας, προχώρησε, εσπευσμένα στην υπογραφή της εν λόγω δήθεν Διακρατικής Συμφωνίας με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε, εμφανίζεται παράλληλα και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας για το ίδιο αμυντικό υλικό», αναφέρουν και προσθέτουν ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπογραφή της εν λόγω δήθεν Διακρατικής Συμφωνίας έπρεπε να απαντηθούν άμεσα, καθώς από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Υπουργός Άμυνας τις προηγούμενες ημέρες είναι προφανές δια γυμνού οφθαλμού τα κάτωθι:
  • Δεν φέρουν νόμιμες επικυρώσεις, αλλά πρόκειται για απλά φωτοαντίγραφα έγγραφα της αλλοδαπής που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Ελληνική Διοίκηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Eξουσιοδοτούν αλλοδαπό υπήκοο γεγονός που σύμφωνα με ειδικούς δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας, ιδίως όσον αφορά τη διεθνή εκπροσώπηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.
  • Αναγράφουν ημερομηνία σε Γρηγοριανό Ημερολόγιο ενώ είναι γνωστό ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιεί το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο Χίζρι από το 1932.
  • Υπογράφονται από αναρμόδιο Αξιωματικό της Αεροπορίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ενώ το αμυντικό υλικό των 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών προορίζεται για τον Στρατό Ξηράς της εν λόγω Χώρας, σύμφωνα με τη δήθεν Διακρατική Συμφωνία.
  • Το έγγραφο το οποίο έχει προσκομιστεί από τον κ. Υπουργό Άμυνας για τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο είναι σαφές ότι δεν τον εξουσιοδοτεί να υπογράψει, αλλά να διαπραγματευτεί την εν λόγω Συμφωνία ως Εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.
  • Η περιβόητη δήθεν Διακρατική Συμφωνία υπεγράφη όχι στην Έδρα του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, αλλά στη Θεσσαλονίκη.
Κουμουτσάκος: Απορίας άξιον η σιωπή Κοτζιά

Στο θέμα αναφέρθηκε και με δήλωση του, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας «τη σιωπή του Υπουργού Εξωτερικών για το μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του Προξένου στο Ριάντ».

Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι: «Σε μια από τις σπάνιες και πάντα προσεκτικές δημόσιες παρεμβάσεις της, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων διαμαρτύρεται για την πρωτοφανή στοχοποίηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας του Έλληνα του Προξένου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ο τελευταίος ''τόλμησε'', ως όφειλε, να ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την επίσημη θέση αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας. Είναι απορίας άξιον ότι ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει μέχρι στιγμής αποδοκιμάσει τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου προς δημόσιο λειτουργό του δικού του Υπουργείου, αλλά μάλιστα, δια της σιωπής του φαίνεται να τις επικροτεί. Επιπλέον ο Υπουργός των Εξωτερικών ακύρωσε τιμωρητικά και την μετάθεση του Προξένου από το Ριάντ στο Λονδίνο καίτοι αυτή είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι. Ο Υπουργός των Εξωτερικών έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την σκοτεινή υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς είναι προφανές ότι αυτή, ηθελημένα ή μη, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκει και το Υπουργείο του οποίου προΐσταται».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ