LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: 1,4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως έκανε γνωστό από αυτό 720 εκατ. θα είναι έκτακτη ενίσχυση με περιουσιακά, εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, αφορολόγητη και ακατάσχετη προς 3,4 εκατομμύρια πολίτες. Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου μέχρι τα μέσα   Δεκεμβρίου να έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή στους δικαιούχους.
 Επίσης, 315 εκατ. από το σύνολο του μερίσματος θα διατεθούν για την επιστροφή παρακράτησης εισφορών υγείας σε συνταξιούχους την ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου. Ακόμα, θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε για δεύτερη χρονιά «η ελληνική οικονομία σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις». Έκανε λόγο για σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών την περίοδο των μνημονίων όπως προστασία πρώτης κατοικίας, σχολικά γεύματα, ένταξη 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημειώνεται ότι πέρσι το κοινωνικό μέρισμα ήταν 617 εκατ. ευρώ.

Επιτέθηκε στις οικονομικές ελίτ λέγοντας ότι η πίεση για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα ήταν μεγάλη όχι μόνο εξαιτίας της χρεοκοπίας αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι φόρτωσε στις συγκεκριμένες ομάδες τα βάρη φοροδιαφεύγοντας. «Σήμερα έχουν ορισμένοι από αυτούς που εξέθρεψαν ή συμμετείχαν στο έγκλημα το θράσος να μας κατηγορούν για την υψηλή φορολογία. Offshore δεν έφτιαχνε η μεσαία τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι οι συνταξιούχοι αλλά η καλομαθημένη ελίτ» είπε. Τόνισε ακόμα ότι η ελληνική οικονομία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει σημειώσει θετικές επιπτώσεις με ρυθμό ανάπτυξης   κοντά στο 2% του ΑΕΠ και πτώση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.


Ν.Δ. για μέρισμα: Θράσος από τον Πρωθυπουργό των φόρων

Θράσος καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το διάγγελμά του για το κοινωνικό μέρισμα, καταλογίζοντάς του ότι παρουσιάζει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή εισφορών που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη. «Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700 εκατ. ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάρξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Η Πειραιώς πρόσθεσε ότι «είχε, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της ΔΕΗ λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει».

«Υ.Γ. Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του», κατέληξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Φ. Γεννηματά: Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει πως θα κοροϊδέψει τους πολίτες

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό», σημείωσε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.
«Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις  οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν  δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε  η πολιτική τους», συμπλήρωσε η κ. ΓεννηματάΠρόσθεσε, δε, ότι «οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές».


Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση μοιράζει πλεονάσματα φτώχειας και μιζέριας

Η κυβέρνηση «μοιράζει πλεονάσματα φτώχειας και μιζέριας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.
«Κάθε κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και τσακισμένους από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι θετική κίνηση. Έστω κι αν αυτή η κίνηση θυμίζει… προκαταβολικό πρωτοχρονιάτικο μποναμά», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Ανδρουλάκης, ωστόσο πρόσθεσε πως «θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα, που έκανε διάγγελμα προκειμένου να ανακοινώσει το μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα εξής»:
  • «Ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, ειδικά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πλήρωσαν ακριβά το “αιματηρό πλεόνασμα” της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για προσφορά του κ. Τσίπρα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά για επιστροφή μέρους των επιπλέον φόρων που πληρώθηκαν φέτος. Κάποιος θα πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι οι Έλληνες δεν είναι επαίτες».
  • «Οι εισφορές του ΕΦΚΑ τσάκισαν περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, σε πολλές περιπτώσεις και αναδρομικά. Η κυβέρνηση επέλεξε να τσακίσει τη μεσαία τάξη, να αναγκάσει χιλιάδες επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με αντάλλαγμα το πλεόνασμα φτώχειας».
  • «Την ίδια στιγμή τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4 δισ. ενώ οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν τα 100 δισ.».
«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική ''Μαυρογιαλουρισμού'', θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Όπως τόνισε: «Εμείς έχουμε προτείνει την προοδευτική φορολόγηση των εισοδημάτων αλλά και την παραγωγή νέου ''πλούτου'' μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και μεγάλων έργων που μπορούν να γίνουν στη χώρα». «Αλλά, η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης έχει “παγώσει” την ανάπτυξη και οδηγεί τη χώρα σε ''στασιμοχρεοκοπία''. Δηλαδή μια οικονομία που ''σέρνεται'' χωρίς να απογειώνεται και που επιβιώνει σε συνθήκες μιζέριας», κατέληξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ