ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: ΛΑΘΟΣ ΟΙ «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

«Ικανοποιημένος» για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Κρατώντας «μικρό καλάθι» σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του από τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά τόνισε, πως «συνιστά πρόοδο μόνο και μόνο που πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, για τις οποίες πολύ καιρό επικρατούσε αβεβαιότητα».
Αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά συνέστησε να μετριάσουν τις αξιώσεις τους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle, σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP), ο κ. Γκάμπριελ επεσήμανε πως «Καμία από τις δύο πλευρές δεν πρόκειται να επιβάλει υπερβολικές απαιτήσεις».
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στις «υπερβολικές» αξιώσεις της τουρκοκυπριακή πλευράς ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για το αίτημα των «μακρόχρονων θεσμικών εγγυήσεων» της Τουρκίας και της παραμονής στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο. Από την άλλη πλευρά, ενώ δεν προσδιόρισε ποια θεωρεί «υπερβολικά» ελληνοκυπριακά αιτήματα, τα συσχέτισε με τον «προεκλογικό αγώνα». Πιθανώς ο κ. Γκάμπριελ να εννοούσε τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν αρχές του επόμενου έτους στην Κύπρο. 
Εκτός αυτού ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τη λογική των «προϋποθέσεων και άλλων» για την έναρξη διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τι ακριβώς εννοεί. Με βάση όμως πληροφορίες της DW από άλλες πηγές προκύπτει ότι στο στόχαστρο της κριτικής του βρίσκεται και η Αθήνα. Το Βερολίνο θεώρησε λάθος όταν πριν από την προηγούμενη Διάσκεψη στο Μον Πελεράν, τον Ιανουάριος του 2017, η ελληνική πλευρά έθετε ως προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων τη δέσμευση της Τουρκίας για τερματισμό του καθεστώτος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Στη γερμανική κυβέρνηση επικρατούσε από τότε η ανησυχία ότι θα μπορούσε να έχει τεθεί και αυτή τη φορά ανάλογο ελληνικό αίτημα.
Deutsche Welle
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ