ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΝΤΕΚΛΑΝ ΚΟΣΤΕΛΟ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2022

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπαίνει με αξιώσεις στο τελευταίο έτος του προγράμματος για να το ολοκληρώσει τον Αύγουστο του 2018, εκφράζει ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο. Στην αποκλειστική συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημειώνει τις τεράστιες προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα για να υλοποιήσει τα 140 προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση.

Κοινός στόχος είναι το ελληνικό πρόγραμμα να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018 ώστε η χώρα να μπορέσει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις δηλώνει ο Ντέκλαν Κοστέλο και τονίζει ότι: «Μετά το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε για την τρίτη αξιολόγηση. Αφορά κυρίως την εφαρμογή των μέτρων τα οποία ήδη θεσπίστηκαν στη πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση. Υπάρχουν πολύ λίγα που πρέπει να νομοθετηθούν. Υπάρχουν πολύ λίγα όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, επειδή η Ελλάδα είναι ''εντός τροχιάς'' για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Επομένως η Ελλάδα περνά στο τελευταίο έτος του προγράμματος. Είμαι βέβαιος ότι είναι σε ''στέρεη βάση'' και ο κοινός στόχος είναι ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και θα σταθεί ''στα πόδια της''».

Ο Ντέκλαν Κοστέλο αναφέρεται στις τεράστιες προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης: «Οι ελληνικές αρχές έκαναν εκπληκτικές προσπάθειες για να υιοθετήσουν και εφαρμόσουν τα 140 προαπαιτούμενα που απαιτούνταν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό επέτρεψε στο Eurogroup, τον προηγούμενο μήνα να λάβει την απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αυτό ελπίζουμε ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος της αβεβαιότητας, η οποία επηρέασε την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες».

Παράλληλα χαρακτηρίζει ρεαλιστικούς τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2022: «Το Eurogroup αποφάσισε επίσης το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2022, να είναι 2% του ΑΕΠ, το οποίο είναι πολύ ρεαλιστικό. Επίσης, το Eurogroup έκανε πιο συγκεκριμένα τα μέτρα για το χρέος τα οποία θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, μετά το τέλος του προγράμματος. Αυτό θα επέτρεπε, να σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τίποτε για τα δάνεια στον EFSF έως το 2038. Είναι ένα εκτεταμένο πακέτο».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ