ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλ. Τσιπρας: Συνεννοηση σε περιφερειακο και σε κεντρικο επιπεδο με στοχο την αναπτυξηΤην ανάγκη μεγάλων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, το κράτος, τους θεσμούς, την πάταξη της γραφειοκρατείας, την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ανάπτυξη. Όπως είπε, πρόκειται για ένα ευρύτατο μέτωπο, που απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες.
Από το βήμα του 2ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που διεξάγεται στη Λαμία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο στόχος της ανάπτυξης αφορά την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, την εθνική μας κυριαρχία, την ευημερία του λαού, το αύριο των παιδιών μας και υπογράμμισε πως αυτή η ζωτική σημασία της ανάπτυξης, την τοποθετεί στο κέντρο μιας μεγάλης προσπάθειας, όχι κυβερνητικής ούτε κομματικής, αλλά εθνικής προσπάθειας.
«Πρέπει να αναζητήσουμε με αίσθηση ευθύνης εκείνα τα κοινά σημεία που θα προσδώσουν στη μεγάλη προσπάθεια τον εθνικό χαρακτήρα που της αξίζει» σημείωσε. Επισήμανε πως δεν θα καταργηθούν οι πολιτικές ή οι ιδεολογικές διαφορές, όμως τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε περιφερειακό και σε κεντρικό επίπεδο. «Το αναπτυξιακό σχέδιο και οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για την υλοποίησή του δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις» ανέφερε.

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε σε εμάς την εντολή για την έξοδο από το μνημόνιο γιατί γνώριζε ότι εμείς θα την υλοποιήσουμε χωρίς να λεηλατήσουμε περαιτέρω την ελληνική κοινωνία. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συμφωνία αλλά βγάζει τη χώρα από την κρίση και ρυθμίζει το χρέος. Μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι έχει τις λιγότερες δυνατές πληγές, δεδομένων των συσχετισμών για την ελληνική κοινωνία.

Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης, υποστήριξε. Θύμισε ότι η αντιπολίτευση έλεγε «κλείστε τώρα» παρότι γνώριζαν ότι όταν το έλεγαν αυτό στο τραπέζι δεν υπήρχαν αντίμετρα, χρέος και επαναφορά εργασιακής κανονικότητας. Ήθελαν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσουμε «μετά με τόσα και άλλα τόσα μέτρα». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχασε την ψυχραιμία της. Παρά την πίεση πολιτικοποιήθηκε η διαπραγμάτευση, βγήκε έξω από τις κλειστές πόρτες του Χίλτον και πήγε στη Σύνοδο της Ρώμης και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου. Πήγαμε την διαπραγμάτευση στο ευρωκοινοβούλιο, όπου βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορούσαν την Κομισιόν ότι έκανε πλάτες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξε σχέδιο και παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας, παρά τις Κασσάνδρες. Μας λένε ότι πιάσαμε το υψηλό πλεόνασμα γιατί πήραμε σκληρά μέτρα. Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ έφεραν 62 δισ. ευρώ προσαρμογής, εμείς 5,6 δισ. και πιάσαμε υπεραπόδοση στόχου. Αυτοί γιατί δεν πιάσανε τους στόχους; αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε η σπατάλη, η μίζα και η λοβιτούρα του δημόσιου χρήματος.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το χρέος
Αναγκάσαμε τους δανειστές σε υποχώρηση από τις παράλογες απαιτήσεις και εξασφαλίσαμε αντίμετρα με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Εξασφαλίσαμε ισορροπημένη συμφωνία. Δεν είναι πρόθεσή μου να κρύψουμε ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο συμβιβασμού υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας και ούτε θα αποτελούσαν ποτέ. Σε κάποια σημεία κερδίσαμε πράγματα που θα ωφελήσουν εκατομμύρια πολίτες, σε κάποια αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε.
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ουσιαστικά μέτρα απομείωσης του χρέους κάτι που θα δώσει δικαίωμα στη χώρα να σταθεί στα πόδια της και να δανείζεται από τις αγορές χρήματος.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ