ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Α νεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη, πρέπει να μείνουν οι τραγικές επιπτώσεις του εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έ...

ΥΠΟΙΚ: «Σε καλο κλιμα» οι συναντησεις Τσακαλωτου - Ευρωπαιων αξιωματουχων

ΥΠΟΙΚ: «Σε καλο κλιμα» οι συναντησεις Τσακαλωτου - Ευρωπαιων αξιωματουχων
«Σε καλό κλίμα» έγιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την Παρασκευή.
Ο κ. Τσακαλώτος είχε σειρά συναντήσεων με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Αργότερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ενώπιον επενδυτών και τραπεζιτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο ημερίδας την οποία διοργάνωσε η JP Morgan.
Για σήμερα Σάββατο, ο κ. Τσακαλώτος έχει προγραμματισμένες επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΪΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΛΛΑ,....ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Der Spiegel: Έρχεται η 23η μείωση συντάξεων
Αισιοδοξία αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πεπεισμένος πως στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου «είναι δυνατόν» να επιτευχθεί συμφωνία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την οποία θέτει ως όρο το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε πως δεν προετοιμάζονται αυτή τη στιγμή μέτρα για την ελάφρυνσή του.

«Είναι όμως ξεκάθαρο ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους, όπως αυτό προβλέπεται στη συμφωνία του Μαΐου του 2016. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν τόσο το μεταρρυθμιστικό πακέτο όσο και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που ''μεσοπρόθεσμα'' έχει καθοριστεί στο 3,5%». Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, το ύψος και η διάρκεια του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι σημαντικοί παράγοντες για να «εξασφαλιστεί» η βιωσιμότητα του χρέους. Το υπουργείο «ελπίζει» ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup θα επιτευχθεί σχετική συμφωνία επ' αυτού. Τέλος, εφόσον κριθούν αναγκαία πιθανά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αυτά θα εξετασθούν «μετά την πλήρη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που προς το παρόν επιδιώκεται» να επιτευχθεί το 2018.

Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει μια σαφή απάντηση στην ερώτηση κατά πόσο θα μπορούσε να συζητηθεί η πρόταση, την οποία φαίνεται να έχει καταθέσει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, ότι δηλαδή η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να εφαρμοστεί σταδιακά.  Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, άμεσα θα πρέπει να αποφασιστεί το πλαίσιο μέτρων και μετά τη λήξη του προγράμματος η ποσοτικοποίησή τους. Όπως δείχνουν πάντως οι μέχρι τώρα ενδείξεις, χωρίς μια δέσμευση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα το καθιστά βιώσιμο, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα.


Der Spiegel: Έρχεται η 23η μείωση συντάξεων
Στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των βουλευτών του στα νέα επώδυνα μέτρα αναφέρεται από την πλευρά του το Spiegel.
Συνοψίζοντας τα μέτρα της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών το γερμανικό περιοδικό επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κυρίως «στην 23η μείωση των συντάξεων τα τελευταία οκτώ χρόνια». Προκειμένου να περάσει το νέο πακέτο μέτρων «ο Τσίπρας πρέπει να πείσει την αριστερή πτέρυγα το κόμματός του αλλά και δευτεροκλασάτους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Πρόκειται όμως για μια τέχνη, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διακρίνεται εδώ και χρόνια», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

«Tout va bien, "όλα πάνε καλά"», είπε υπουργός της κυβέρνησης στο Spiegel μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. «Όλοι θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων, μην ανησυχείτε», συμπλήρωσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν ορισμένοι επαναστάτες βουλευτές τα νέα μέτρα και να βυθίσουν έτσι τη χώρα στο χάος. ''Είναι η τελευταία θυσία'', πρόσθεσε ο ίδιος υπουργός. Κεκλεισμένων των θυρών ο Τσίπρας φέρεται να εκφράστηκε παρόμοια, συμπληρώνεται.

Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει: «Μετά από ένα πολύμηνο και πολυδάπανο πόκερ για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. Κανονικά θα έπρεπε να ξεσπάσουν πανευρωπαϊκοί πανηγυρισμοί. Διότι εν τέλει η ήπειρος αποσόβησε άλλον έναν ελληνικό εφιάλτη. Η δε Γερμανία μπορεί να προχωρήσει στον προεκλογικό αγώνα χωρίς το αντιδημοφιλές θέμα».

«Ασαφής δέσμευση για το χρέος»

«Η Ελλάδα απέσπασε μια μέχρι στιγμής ασαφή δέσμευση: Οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσουν όντως. Ανοιχτή παραμένει η μορφή και έκτασή τους. Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει ένα ονομαστικό κούρεμα ή άλλα βήματα σε βάρος των Γερμανών φορολογούμενων». Ασαφές παραμένει επίσης για πόσα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως σημειώνει ο συντάκτης, στα θετικά της συμφωνίας, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, είναι η εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου, με την οποία η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα δάνειά της, αλλά και η προοπτική ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE της ΕΚΤ σε περίπτωση που συμφωνηθεί προηγουμένως όντως η ελάφρυνση του χρέους. Όσον αφορά τα αντίμετρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση αυτά «θα έρθουν μόνον εάν η χώρα υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018» και αυτό, συμπληρώνει, δεν είναι αυτονόητο. «Εντούτοις ο Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι οι περικοπές θα υλοποιηθούν μόνον, εάν συμφωνηθεί προηγουμένως μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους».

Και τα νέα μέτρα πάντως συνεχίζουν να πλήττουν τον μέσο πολίτη, επισημαίνει το Spiegel. «Οι συνταξιούχοι βιώνουν ήδη την πολλοστή περικοπή των απολαβών τους. Περίπου 1,1 εκατομμύριο εξ' αυτών χάνουν κατά μέσο όρο το 9% της σύνταξής τους. (…) Παράλληλα μειώνονται και τα επιδόματα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές. Τα ελληνικά συνδικάτα έχουν προκηρύξει ήδη γενική απεργία για τις 17 Μαΐου», αναφέρει. Πάντως, το σχέδιο του Τσίπρα παραμένει ίδιο, συμπεραίνει το περιοδικό: «Να αποφασιστούν τώρα τα επώδυνα μέτρα, να αποσπάσει την ελάφρυνση του χρέους, να επέλθει αναπτυξιακή στροφή και στη συνέχεια, σε μια ευνοϊκή πολιτική συγκυρία το 2019, να προκηρύξει εκλογές».
D.Welle

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ