ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

F.T.: Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ

Σ τις Βρυξέλλες υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η έξοδος από τα μνημόνια, τον Αύγουστο, θα είναι όσο απρόσκοπτη θα ήθελε ο Αλέξης Τσ...

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

«ΝΟΥΜΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ

«Νούμερα» για τα πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.
Κατόπιν των διμερών επαφών, αξιωματούχος του Ταμείου υποστήριξε ότι θα «πρέπει να υπάρξουν νούμερα για τα πιθανά μέτρα, καθώς πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αλλάξουν πραγματικά τη βιωσιμότητα του χρέους». «Το να περιμένουμε έως το 2018, όπως ζητεί η Γερμανία, δεν πρόκειται να αλλάξει την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» έσπευσε να προσθέσει.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι «η ελάφρυνση είναι απαραίτητη, με κάθε βεβαιότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει». Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε επίσης, ότι τα μέτρα δεν χρειάζεται να ποσοτικοποιηθούν μέχρι και το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο, τονίζοντας ωστόσο, ότι «χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη, ώστε να υπάρξει συμφωνία».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα, και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παρότι διαβεβαίωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται για το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, παραδέχθηκε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια». «Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία» έσπευσε να προσθέσει.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί μία πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 22ης Μαΐου.
ΑΜΠΕ/Reuters
''The New Daily Mail''
 Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ