ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι υπολογιστές από το γραφείο του Διευθυντή Εκλογών. ***** Ολομέτωπη επίθεση Βελόπουλου στη Ν.Δ.: Σε Μητσοτάκη και Σαμαρά, σε... Καλλιάνο και Φλέσσα. ***** Γερμανικός Τύπος: Οι Ελληνες χρειάζονται και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα. ***** Εξάρχεια: Τραυματίας Αστυνομικός και καμένο όχημα σε ομαδική επίθεση. ***** Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ τράπεζας και πήραν όλα τα χρήματα - Κάμερες κατέγραψαν τους δράστες.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

L.A.TIMES: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συναγερμός και στην Ελλάδα για επικίνδυνους τζιχαντιστές που θα θελήσουν να μπουν στη χώρα και να μείνουν ή να μετακινηθούν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας L.A. Times που επικαλείται ότι μέσα από την ΕΥΠ, τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί έξι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η αθρόα είσοδος παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα αυξάνει τους κινδύνους για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκές πόλεις από ισλαμιστές που θα θελήσουν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Πάντως αξιωματούχος της ΕΥΠ μιλώντας στους L.A. Times σημειώνει: «Η πιθανότητα να περάσουν από την Ελλάδα μαχητές του ISIS είναι μικρή, ως εκ τούτου το επίπεδο απειλής είναι χαμηλό. Ωστόσο είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης και ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες».

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος της ΕΥΠ, διατήρησε την ανωνυμία του, ενώ δεν επιβεβαίωσε αν η Ελλάδα έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για πιθανούς τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Οι ειδικοί σημειώνουν πως η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη διέλευση των τζιχαντιστών για να περάσουν στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί τέτοιες, σποραδικές επί του παρόντος, κινήσεις. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν ένας 23χρονος Γάλλος που είχε στην κατοχή του ένα στικάκι με οδηγίες για την κατασκευή βομβών.

Ο Έλληνας αξιωματούχος επισήμανε πως δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για να προχωρήσουν σε συλλήψεις, επομένως παραπέμπουν τις περιπτώσεις σε άλλες μυστικές υπηρεσίες. Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν έναν 43χρονο Γάλλο, ρωσικής καταγωγής, που μετέφερε με το φορτηγό του όπλα του, μέσω Τουρκίας, στη Συρία. Ακόμη και γι' αυτό το περιστατικό δεν υπάρχει επιβεβαίωση με τον αξιωματούχο να δηλώνει ξερά: «Ακολουθούμε τις κατάλληλες διαδικασίες».

Η εφημερίδα σημειώνει πως η Ελλάδα είναι ένα κεντρικό σημείο διέλευσης και παραμονής παράτυπων μεταναστών, ενώ από την αρχή του έτους έχουν απελαθεί περίπου 300 Σύροι και Ιρακινοί επειδή κρίθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με την τρομοκρατία. Την ίδια στιγμή οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Αλβανία. Λένε ότι μπορεί να αποτελέσει θύλακας δράσης και εκπαίδευσης τζιχαντιστών.

Μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως 300 Αλβανοί μαχητές εντάχθηκαν στην ομάδα Al Nusra Front του Ισλαμικού Κράτους, ενώ 40 εξ αυτών συνελήφθηκαν στη συνέχεια στο Κόσοβο. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μισθοφόρους που ελάχιστη σχέση έχουν με το Ισλάμ, αλλά προσχωρούν στις τάξεις τους λόγω των χρημάτων που τους προσφέρουν οι φανατικοί τζιχαντιστές.
ΑΜΠΕ/Reuters



''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ