Στην αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ, του νέου ισχυρού, κατά τα φαινόμενα, αντιπολιτευτικού πόλου, στοχεύει η Κυβέρνηση, στην στρατηγική που ξεδιπλώνει μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και την ραγδαία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει την ταύτιση των δύο κομμάτων, με τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταλαμβάνει πλέον, έστω ατύπως μέχρι τώρα, το ΠΑΣΟΚ, μολονότι, κατά την κυβερνητική ρητορική, η πολιτική της στείρας άρνησης εξακολουθεί και υπό τα νέα δεδομένα, απλώς με άλλον… πρωταγωνιστή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία, επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία του κ. Ανδρουλάκη, θέλοντας να αναδείξει στην κοινή γνώμη την Ν.Δ. ως την μόνη υπεύθυνη δύναμη, που εγγυάται την σταθερότητα του τόπου, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Το έκανε και χθες στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θα οχυρωθεί και σε αυτή την περίπτωση πίσω από το ''όχι σε όλα''», σημείωσε, εγκαλώντας το ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει ψηφίσει πέντε περιπτώσεις εκσυγχρονιστικών αλλαγών και συγκεκριμένα: Την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, τον ορισμό νέου Συνηγόρου του Πολίτη ακόμα και προερχομένου από τον χώρο της κεντροαριστεράς, την ανάπτυξη της ανακύκλωσης, τις σταθερές αυξήσεις του κατώτατου μισθού και τις νέες βελτιώσεις στο δικαστικό χάρτη, «με τις οποίες συμφώνησε μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κοινοβουλευτισμός, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «επιβάλει τεκμηριωμένη κριτική, όχι όμως την κομματική περιχαράκωση ή το φλερτ με συγγενικούς χώρους». Η εν λόγω τροπολογία, όπως είπε, είναι μία αντιγραφή παλαιότερης τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Δείγμα αγωνίας σας να αντικαταστήσετε το ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθείτε να αντικαταστήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στα λάθη του. Πριν ακόμη διαλυθεί, σπεύδετε να πάρετε τη θέση του, κάτω από τη σκιά του λεφτόδεντρου», ανέφερε.
«Κρεσέντο λαϊκισμού»
Στην Κυβέρνηση θεωρούν ότι η διάταξη για τα βαρέα και τα ανθυγιεινά δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να βγει στη σύνταξη στα 62 χρόνια αυτόματα, κάτι που συνεπάγεται με αποχώρηση 7.500 γιατρών και νοσηλευτών την επόμενη μέρα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με αφορμή μάλιστα την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της Ολομέλειας, το Μέγαρο Μαξίμου τον κατηγορεί για «κρεσέντο λαϊκισμού και άγνοιας», ενώ «δεν γνώριζε ότι με την τροπολογία του θα άδειαζε το Ε.Σ.Υ. από τους υγειονομικούς οι οποίοι θα εξαγόραζαν αμέσως τα 12 χρόνια των βαρέων έναντι μόλις 4.000 ευρώ».
Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να «τσαλακώνει» την εικόνα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν σε χαμηλά ποσοστά. Πλέον, όμως, οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, ελέω και ΣΥΡΙΖΑ και το γνωρίζουν καλά στην Κυβέρνηση, που θέλουν να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές.
«Εμείς ζητούμε διαρκώς συναινέσεις, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής από τη νεοεκλεγμένη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι θετικά. Βλέπουμε μια άρνηση σε μια σειρά από αυτονόητες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, καταγγέλλοντας «μια στείρα άρνηση που δεν υπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας».
Όσο για το αναμενόμενο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι «έχει ζητηθεί με κάθε τρόπο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ελπίζω να γίνει σύντομα». Το Μαξίμου πετά την μπάλα στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη συνάντηση.
euro2day.gr
«The New Daily Mail»
Newsroom