ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος στο «φίνις» ο Δούκας

ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος στο «φίνις» ο Δούκας
Ο Ν. Ανδρουλάκης με 29,64% και ο Χ. Δούκας με 21,41% είναι οι μονομάχοι στον δεύτερο γύρο.

Προϋπολογισμός με πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,3% και πλεόνασμα 2,5% - Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Θετική η γνώμη για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. ***** Ντιμπέιτ με Ανδρουλάκη ζήτησε ο Δούκας: «Σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό διάλογο». ***** Κουτσούμπας για τον ένα χρόνο πολέμου στη Γάζα: Το Ισραήλ αιματοκυλά πλέον ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. ***** Ευρωκοινοβούλιο: Μεσανατολικό, Σένγκεν και Όρμπαν στην Ολομέλεια του Στρασβούργου. ***** Νετανιάχου: Υποχρέωσή μας να φέρουμε πίσω τους ομήρους - Ο Γκάλαντ δεν αποκλείει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Tι έχασαν οι νικητές του ΠΑΣΟΚ

Ποιοι θα πάνε στον δεύτερο γύρο να ψηφίσουν; Και θα γίνει debate των δύο μονομάχων; Απάντηση στα δύο αυτά ερωτήματα αναζητούν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι δηλώνουν ότι το «κόμμα νίκησε». Το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι πάλι εδώ, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι πάνω από 300.000 άνθρωποι έφτασαν στις κάλπες του, σε μία εποχή όπου οι εκλογικές αναμετρήσεις χαρακτηρίζονται από υψηλή αποχή και ένα αίσθημα απαξίωσης του πολιτικού Συστήματος.

Σε κάθε μάχη όμως υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και χθες αυτοί που κέρδισαν το εισιτήριο ήταν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Να πιστώσουμε και στον Παύλο Γερουλάνο, που έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, αφού έπαιζε σε παρόμοια δεξαμενή με την Άννα Διαμαντοπούλου, ότι παρά την ήττα του, κέρδισε τις εντυπώσεις με τη δήλωση που έδειξε πολιτικό ον υψηλής ποιότητας και συνιστά μάθημα προς όλους: «Αν πιστεύεις στη Δημοκρατία, πιστεύεις και στο αποτέλεσμα».

Για τους δύο νικητές όμως υπάρχει και μια μεγάλη ήττα: Έχασαν την Αττική. Και η Αττική είναι η Περιφέρεια στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει, όπως έδειξαν εθνικές κάλπες και ευρωεκλογές, το μεγάλο του πρόβλημα. Η επαρχία έδωσε την άνετη πρωτιά στον Ανδρουλάκη, όπου βγήκε πρώτος ακόμη και στην Αρκαδία, περιφέρεια του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που ήταν το πρόσωπο εκείνο που έθεσε πρώτο θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στην Αττική ήταν πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο. Όσο για τον Δήμαρχο; Είδε τους δημότες τους να τον στέλνουν στην τέταρτη θέση, σε ένα «ράπισμα», που θα πρέπει να του πει πολλά.

Ποιος άλλος αισθάνεται νικητής από τη χθεσινή μάχη; Κάποιοι λένε το Μαξίμου. Και η αλήθεια είναι πως η προοπτική να έχουν «μια από τα ίδια», όπως σχολίαζαν, στο ΠΑΣΟΚ ή ακόμη περισσότερο ένα δίδυμο Δούκα - Κασσελάκη να διεκδικεί το κέντρο από τα αριστερά τους, γεμίζει χαμόγελα πολλούς στη Ν.Δ. Ας μην βιάζονται πάντως. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αντανακλαστικά που θα δείξουν στο ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι που έμειναν εκτός β’ γύρου και το πόσο πολύ θέλουν να δουν το κόμμα όντως να επιστρέφει, πέρα και πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Εξάλλου ακόμη και χωρίς ισχυρή Αντιπολίτευση έξωθεν, η Ν.Δ. έχει την εσωτερική αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει που όπως έδειξε και το πρόσφατο γαλάζιο επετειακό πάρτι, μάλλον δυναμώνει. Και πέρα από τα κομματικά, ως Κυβέρνηση, υπάρχει πλήθος πονοκεφάλων.
naftemporiki.gr





«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ