ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Άνοιξαν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ - Αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή - Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες, με το ενδεχόμενο ο αριθμός να ξεπεράσει τις 300.000 να είναι ιδιαίτερα ισχυρό. ***** Προ των πυλών η επίθεση στο Ιράν - Το Ισραήλ ξεδοντιάζει τη Χεζμπολάχ, ισοπεδώνει Βηρυτό και Γάζα. ***** Γάζα: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή σε τζαμί και σχολείο - Ισραήλ: «Ήταν κέντρα ελέγχου της Χαμάς». ***** Το μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες για την 7η Οκτωβρίου: «Τρομακτική επίθεση, σημάδεψε ψυχές». ***** Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της Χεζμπολάχ - Από το 2015 τους άκουγε η Μοσάντ.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ασφυκτικό Pressing της Κ.Ε. στον Στ. Κασσελάκη

Ό
λο και πιο στενό γίνεται το μαρκάρισμα στον Στέφανο Κασσελάκη από τη νέα πλειοψηφία στο ηγετικό όργανο, δηλαδή τους ''87'', τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά. Η αναβολή του Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα, όπως και η εκλογή των Συνέδρων, σε συνδυασμό με την ''φωτογραφική'' προσθήκη συμμόρφωσης που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή αλλά και το αίτημα του πρώην Βουλευτή
Χάρη Μουμουλίδη να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, δίνουν το πλαίσιο αυτού του pressing. 

Ενδεικτική του κλίματος είναι διαρροή συνεργατών του αργά το βράδυ χθες: «Ό,τι και να σκαρφιστούν, ό,τι και να μεθοδεύσουν οι υποστηρικτές του χθες, κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, επειδή τα μέλη του κόμματος και η κοινωνία διψούν για αλλαγή και ανανέωση. Όσα προσκόμματα και να βάλουν, η επιθυμία για έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δυνατή».

87 υπογραφές και πόθεν έσχες

Η επίσημη υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη χθες το μεσημέρι, με την υποβολή 87 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του πόθεν έσχες του, δεν οδήγησε σε χαμήλωμα των τόνων από τους αντιπάλους του. Αντιθέτως, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατέθεσαν ''φωτογραφική'' εναντίον του τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε, με περιεχόμενο: «Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος, προσβάλλουν την προσωπικότητα των μελών και είναι αντίθετες με τις καταστατικές και θεμελιώδεις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο της υποψηφιότητας που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης την Πέμπτη γίνεται λόγος για σχεδιασμούς περί «μίας δήθεν κεντροαριστερής κατασκευής στην υπηρεσία της διαπλοκής». Συνεπώς, η προσθήκη που ζητούν οι Ζαχαριάδης-Θεοχαρόπουλος ερμηνεύεται ως ''ένα σοβαρό βήμα'' για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Προς επίρρωση, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων υπάρχει και μία τρίτη προϋπόθεση, πέραν των υπογραφών και του πόθεν έσχες: «Ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος».

Το μέλος του Οργάνου και πρώην Βουλευτής, Χάρης Μουμουλίδης, πρότεινε και την παραπομπή του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής. Προς το παρόν, δεν υπάρχει απόφαση, ωστόσο η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως η ύστατη στην κλιμάκωση που παρατηρείται ώστε να μην επικυρωθεί η υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος.

Το μεσημέρι χθες, μεσούσης της Συνεδρίασης της Κ.Ε. η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε, για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη, στην Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 87 υπογραφές, όσοι και εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής. Επίσης, κατέθεσε και το πόθεν έσχες τουΣημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι μέλος της Κ.Ε. οπότε δεν μετέχει στη Συνεδρίαση. Η κ. Γεροβασίλη ωστόσο πήρε τον λόγο για να τονίσει ότι οι υποψηφιότητες «δεν κατατίθενται δι΄αντιπροσώπων».

Μετάθεση Συνεδρίου και αποχωρήσεις

Νωρίτερα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη αποχώρησαν από τη Συνεδρίαση αντιδρώντας στην απόφαση του προεδρείου να δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους Προέδρους, παρότι μόνο ο Παύλος Πολάκης είχε επισημοποιήσει τη δική του διεκδίκηση καταθέτοντας υπογραφές και πόθεν έσχες. Στην ουσία, το έκρυθμο κλίμα στη Συνεδρίαση προκάλεσε η ξαφνική απόφαση της νέας πλειοψηφίας να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα το Συνέδριο, την εκλογή Συνέδρων και την προθεσμία εγγραφής νέων μελών, με το αιτιολογικό ότι δεν βρήκαν διαθέσιμο συνεδριακό χώρο στην αρχική ημερομηνία που είχε τεθεί (1-3 Νοεμβρίου).

Οι αντιδράσεις της «κασσελακικής» πλευράς πυροδοτήθηκαν και από κάποιες ''σκέψεις'' στελεχών της νέας πλειοψηφίας να είναι υβριδικό το Συνέδριο, δηλαδή κάποιοι Σύνεδροι να συμμετέχουν δια ζώσης και κάποια ηλεκτρονικά. Για τη χρονική μετάθεση του Συνεδρίου και της εκλογής Συνέδρων η ερμηνεία που δίνουν είναι πως η νέα πλειοψηφία θέλει χρόνο για να εγγράψει όσο γίνεται περισσότερα ''ημέτερα μέλη'' ώστε να έχει ''καθαρούς'' συσχετισμούς υπέρ της στο Συνέδριο.

Δεν θα εκλεγεί… νέα Κεντρική Επιτροπή

Παρά την αρχική αμηχανία των πιο ψύχραιμων της νέας πλειοψηφίας, ''πέρασε'' η τροπολογία του Δημήτρη Χατζησωκράτη να μην εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή μαζί με τον Πρόεδρο, αλλά η ανανέωση του Οργάνου να γίνει αργότερα, πιθανότατα τον Ιανουάριο. Το επιχείρημα είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή δεν δέχθηκε μομφή, όπως ο Πρόεδρος, οπότε δεν χρειάζεται εκλογή νέου Οργάνου. Κι αυτό παρά το άρθρο του Καταστατικού που ορίζει σαφώς ότι «ο Πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή εκλέγονται την ίδια ημέρα»Σημειώνεται ότι η παρούσα Κ.Ε. εξελέγη τον Μάιο του 2022 και, έκτοτε, ακολούθησε η μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ (2023), η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, η εκλογή νέου Προέδρου, η καθαίρεση του νέου Προέδρου και η προσφυγή σε νέες προεδρικές κάλπες.
euro2day.gr



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ