Πληθωρισμός 3% στην Ελλάδα, βύθιση στο 1,8% στην Ευρωζώνη. ***** Άνοδος τιμών σε σιτάρι και ζάχαρη, λόγω της La Nina. ***** Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το 2025 θα διαθέτει κτηματολόγιο - Τοποθέτηση στη Βουλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σοκ με νεκρό 29χρονο στο ΑΤ Ομόνοιας - Σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς. ***** ΠΑΣΟΚ: Μεσοπρόθεσμο χωρίς όραμα, με το βλέμμα στις εκλογές. ***** Ύφεση χωρίς τέλος για τα εργοστάσια της Ευρωζώνης - Σε χειρότερη κατάσταση τον Σεπτέμβριο. ***** Ρούτε: Θα δουλέψω για να κρατήσω σταθερό σαν βράχο το δεσμό του ΝΑΤΟ. ***** Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική επίθεση σε αγορά της Χερσώνας-Εξελίξεις και στο πολιτικό σκηνικό.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Λευκός Οίκος: Το Ιράν ετοιμάζει άμεση πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος επεσήμανε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν προετοιμάζει επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούμε το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», ανέφερε σε δήλωση ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.


Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχουν κλιμακωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το Ισραήλ έχει εντείνει τις προσπάθειές του εναντίον της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ εξαπέλυσε χθες χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο με στόχο τη Χεζμπολάχ, θυμίζει το CNN.

Αμερικανική πηγή που επικαλείται το Reuters σημειώνει ότι μια ιρανική πυραυλική επίθεση θα μπορούσε να είναι μεγέθους ανάλογου κατ' ελάχιστον αυτής που διεξήχθη τον Απρίλιο, αν και είναι δύσκολο να είναι κανείς σίγουρος. Όπως μάλιστα μεταδίδουν οι New York Times Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι εκτιμάται πως το Ιράν θα εξαπολύει την επίθεση τις επόμενες 12 ώρες, πιθανότατα όταν θα έχει πέσει το σκοτάδι στην περιοχή. Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεδομένης της ευαισθησίας των πληροφοριών, είπε ότι το Ιράν θα μπορούσε επίσης να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ και drone, όπως έκανε τον Απρίλιο οπότε το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του απέκρουσαν σχεδόν πλήρως την επίθεση.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ ότι το Ιράν σκοπεύει να εκτοξεύσει πυραύλους κατά της χώρας. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκτοξευθεί εναέριες απειλές στο Ισραήλ από το Ιράν. Καλεί το κοινό να συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Συμπλήρωσε ότι το IDF είναι έτοιμο με τις αμυντικές και επιθετικές του ικανότητες. Ιρανικά πυρά κατά του Ισραήλ, είπε, «θα έχουν συνέπειες».
Κατά ορισμένες πληροφορίες ο Πρόεδρος Πούτιν τις τελευταίες ώρες έσπευσε στο Κρεμλίνο για μια μη προγραμματισμένη έκτακτη σύσκεψη.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ