Πύρινος εφιάλτης στην Κορινθία: Δύο νεκροί στην Άνω Πιτσά - Κλειστά τα σχολεία στο Ξυλόκαστρο λόγω της πυρκαγιάς. ***** Μπαίνει στην κούρσα διαδοχής ο Κασσελάκης, από τα Χανιά άρχισε αγώνα ο Πολάκης, οργανώνεται ο Φάμελλος. ***** Ανδρουλάκης: Ο κόσμος της Αριστεράς και του Κέντρου βλέπει στο ΠΑΣΟΚ μια πρωταγωνιστική επιλογή. ***** Τέλος χρόνου για 170.000 επαγγελματίες που δεν εγκατέστησαν IRIS - Πρόστιμο €1.500 ευρώ. ***** Νίκησε η Ακροδεξιά στην Αυστρία - Για «συντριπτική νίκη» του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) κάνει λόγο ο αυστριακός Τύπος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. ***** Χεζμπολάχ: Ο Χασέμ Σαφιεντίν διάδοχος του Νασράλα - Με βόμβα «Mark 84» σκότωσαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ. ***** Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο διπλός στόχος Μητσοτάκη μετά τις ΗΠΑ

Υ
ψηλούς ρυθμούς στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και επιμονή στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών αναμένεται να ζητήσει εκ νέου από τους Υπουργούς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο Πρωθυπουργός, μετά την εβδομαδιαία απουσία του στη Νέα Υόρκη λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα ζητήσει εντατικοποίηση των δράσεων όλων και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες, όπως λένε στην Κυβέρνηση, έχει δοθεί καθαρή εντολή από τους πολίτες στις εκλογές του περσινού Ιουνίου.

Στη σημερινή Συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν από τους αρμόδιους Υπουργούς το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, οι φορολογικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα αγροτικά δάνεια και για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εγκληματικότητας, ενώ θα γίνει η παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού-Διαρθρωτικού Σχεδίου. «Οι πολίτες θέλουν μία έμμεση αύξηση εισοδήματος, σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας ακρίβειας και νομίζω ότι σημειακές παρεμβάσεις απαλλαγής από φόρους, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, εξορθολογισμό του φορολογικού Συστήματος για να μοιράζονται δίκαια τα βάρη, είναι αυτό που κάποτε είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Παιδική εγκληματικότητα

Ιδιαίτερη έμφαση το Μέγαρο Μαξίμου δίνει στη μάστιγα της παιδικής εγκληματικότητας που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχει εισηγηθεί να αυξηθούν οι ποινές για τους γονείς, οι οποίοι παραλείπουν και δεν έχουν την σωστή εποπτεία των παιδιών τους, ενώ προχωρά μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, διατάξεις για την πλήρη απαγόρευση και αυστηροποίηση του πλαισίου για τη χρήση «όπλων» από νέους, όπως  μαχαίρια, σουγιάδες, στιλέτα, πτυσσόμενα μαχαίρια και σιδερογροθιές. Εξάλλου, πλέον θα μπορεί ο ανήλικος ή ενήλικος πολίτης που αντιλαμβάνεται ένα τέτοιο περιστατικό, να καλέσει τον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «10201», που μαζί με την προσεχή λειτουργία μιας νέας πλατφόρμας της Αστυνομίας, του SafeYouth, εκτιμάται ότι μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα.

Και αν η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του Πρωθυπουργού, το δεύτερο ζήτημα που έχει να διευθετήσει είναι οι εσωκομματικές αναταράξεις που προκλήθηκαν με την ερώτηση των 11 Βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια και τη διαγραφή του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά. Τις τελευταίες μέρες η μίνι κρίση δείχνει να εκτονώνεται με τις ενημερωτικές συναντήσεις Υπουργών και Βουλευτών, αλλά και τις συνάξεις μεταξύ… τυρού και αχλαδιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει τις επόμενες μέρες να συναντήσει κι αυτός τα μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ μια ευκαιρία για συσπείρωση, αναπτέρωση του κομματικού ηθικού και επαναβεβαίωση της ενότητας της παράταξης θα είναι η εκδήλωση – γιορτή που θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, έξω από το νεοκλασικό ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, για τα 50 χρόνια ζωής της Ν.Δ.
 euro2day.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ