Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη για την κούρσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μάχη Φάμελλου - Πολάκη για τη δεύτερη θέση - Έκαναν όπισθεν στην Π.Γ. για τα κριτήρια - Ανοίγει ο δρόμος για την υποψηφιότητα Κασσελάκη. ***** Τύμπανα γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή - Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο. ***** Ε.Ε.: Βοήθεια 10 δισεκ. ευρώ για τις χώρες που πλήττονται από την κακοκαιρία Boris. ***** Δεν πάει στο Ισραήλ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ - Ανέβαλε ξαφνικά την επίσκεψη ο Όστιν. ***** Ζελένσκι: Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις με Μπάιντεν και Χάρις.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σάββατο η τελική απόφαση για «φίλτρα» στις υποψηφιότητες

Χωρίς φωτογραφικά ''φίλτρα'' για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη είναι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το Σάββατο, με θέμα τις τελικές αποφάσεις για το έκτακτο Συνέδριο και τις νέες προεδρικές εκλογές.

Μετά από μία συζήτηση που διήρκεσε πάνω από δέκα ημέρες για ''κόφτες'' στα κριτήρια των υποψηφιοτήτων που δεν θα έδιναν το πράσινο φως στον Στέφανο Κασσελάκη να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος, το θέμα αφέθηκε προς κλείσιμο στη συνεδρίαση της Κ.Ε. Με τον τρόπο αυτό, αφενός η νέα πλειοψηφία στην Π.Γ. δεν παίρνει πάνω της μία απόφαση αποκλεισμού και, αφετέρου, επιτρέπει σε στελέχη της Κ.Ε. να θέσουν το θέμα σε ψηφοφορία.

Δεν πέρασαν απαρατήρητες πάντως οι συστάσεις υποστηρικτών των ''87'' και φανατικών αντιπάλων του κ. Κασσελάκη να σταματήσει κάθε προσπάθεια αποκλεισμού του, διότι ''τον ηρωποιούν στα μάτια της κομματικής βάσης και όχι μόνο''. Αυτό το τελευταίο αφορά και δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, γενικώς, και ακόμα μεγαλύτερο της κομματικής βάσης, ειδικώς, διατυπώνουν αντίθεση στην καθαίρεση του κ. Κασσελάκη, με τη γνωστή πρόταση μομφής που ψήφισε εναντίον του πριν δύο εβδομάδες η Κεντρική Επιτροπή. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δε, στην πέμπτη δημοσκοπική θέση με ποσοστό 9%, όπως κατέγραψε η MRB πίσω από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, αποδεικνύει ότι η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το κόμμα στους δικούς του ψηφοφόρους είναι απωθητική.

Κανονικά Συνέδριο και κάλπες

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. συζητήθηκε:
  • Το αρχικό χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει. Που σημαίνει, έκτακτο συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου, πρώτος γύρος προεδρικών εκλογών στις 24 του μήνα και δεύτερος την 1η Δεκεμβρίου. Ο Παύλος Πολάκης πάντως και, ενδεχομένως, στελέχη της ''κασσελακικής'' πλευράς, θα επαναφέρουν αύριο στην Κ.Ε. την πρόταση για επίσπευση της διαδικασίας κατά 20 ημέρες.
  • Οι υπογραφές που πρέπει να συνοδεύουν μία υποψηφιότητα να είναι 30 και όχι 50. Παραμένει προς συζήτηση εάν θα ζητηθούν έξτρα υπογραφές από βουλευτές και από απλά μέλη.
  • Σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα τεθεί προς ψήφιση αύριο η προϋπόθεση που συζήτησαν και προχθές: «Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του Οργάνων». Αυτό σημαίνει, όπως λένε στελέχη των ''87'', ότι ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να δεσμευτεί ότι τηρεί τις αποφάσεις των συλλογικών Οργάνων και, επομένως, και της Κ.Ε, για την καθαίρεσή του.
Μεσούσης της Συνεδρίασης της Π.Γ., η Όλγα Γεροβασίλη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν ίσχυαν διαρροές από ''κασσελακικές'' πηγές σύμφωνα με τις οποίες η ίδια ζήτησε να τεθεί στα κριτήρια για τις υποψηφιότητες και η υποβολή πόθεν έσχες των ενδιαφερομένων.

Με τηλεφωνική ψήφο

Η Συνεδρίαση της Κ.Ε. συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί με δια σώσης παρουσία των μελών, αλλά όσοι απουσιάσουν θα μπορούν να ψηφίσουν τηλεφωνικά. Η συζήτηση μέχρι προχθές ήταν να γίνει όλη η διαδικασία υβριδικά, δηλαδή δια ζώσης και μέσω zoom, επειδή πολλά μέλη του Οργάνου από μακρινές περιοχές της χώρας δεν μπορούν να ''σηκώσουν'' το μεγάλο κόστος των οδοιπορικών, δεδομένου ότι είναι η δεύτερη Συνεδρίαση της Κ.Ε. μέσα στον ίδιο μήνα.

Περί bullying συνέχεια

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει νέος πόλεμος περί … bullying, με την Θεοδώρα Τζάκρη να κατηγορεί σχετικά τον Γιάννη Ραγκούση κι εκείνος να προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η απάντηση της κ. Τζάκρη ήταν πώς όταν έλθει η στιγμή θα αποκαλύψει τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Στην γνωστή καταγγελία για bullying που υπέστη επέμεινε και χθες η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία άνοιξε και τον σχετικό χορό.
euro2day.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ