ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

1η Μαίου 1976: Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σκοτώνεται ο ανεξάρτητος Βουλευτής και αντιστασιακός Αλέκος Παναγούλης. Είχε γεννηθεί στις 2 Ιουλίου του 1939.Ο θάνατός του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχε σκοτωθεί ο Παναγούλης πολλά θα ήταν διαφορετικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Παναγούλης ήταν μια ηρωϊκή μορφή της αντίστασης κατά της χούντας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία Πρωτομαγιάς: Αλαλούμ με το Μετρό

Ν έες αλλαγές προκύπτουν από τις αποφάσεις των εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιά...


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι λόγω της σημερινής πανεργατικής απεργίας για την Πρωτομαγιά, και των πηγών μας που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, η ιστοσελίδα μας δεν θα ενημερώνεται - Χρήσιμες πληροφορίες για την σημερινή ημέρα, στην παραπάνω δημοσίευσή μας. «Ες αύριον τα σπουδαία»! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγια!

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Παγκόσμια καταδίκη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

Η
επίθεση του Ιράν με drone και πυραύλους στο Ισραήλ
έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο. Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, καταδίκασε την επίθεση «με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα». «Με αυτήν την ανεύθυνη και αδικαιολόγητη επίθεση, το Ιράν κινδυνεύει να προκαλέσει με μια περιφερειακή πυρκαγιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Γερμανία στέκεται στενά με το Ισραήλ», πρόσθεσε. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα «συζητήσει στενά περαιτέρω αντιδράσεις με τους Εταίρους και τους Συμμάχους της G7».

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Ανναλένα Μπέρμποκ, επέκρινε επίσης δριμύτατα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. «Το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους στο Ισραήλ. Καταδικάζουμε σθεναρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η οποία μπορεί να βυθίσει μια ολόκληρη περιοχή στο χάος», έγραψε στην ηλεκτρονική υπηρεσία X. «Το Ιράν και οι αντιπρόσωποί του πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η πλήρης αλληλεγγύη μας είναι προς το Ισραήλ αυτές τις ώρες», πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, έκανε λόγο για «ανελέητη» επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. «Η επίθεση κινδυνεύει να επιδεινώσει τις εντάσεις και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή». «Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι θέλει να σπείρει το χάος στην αυλή του», ανέφερε ο Σούνακ σε δήλωσή του. «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει προσηλωμένο στην ασφάλεια του Ισραήλ και όλων των περιφερειακών εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και του Ιράκ. Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμαστε σκληρά για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει περισσότερη αιματοχυσία», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Η γαλλική Κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης την υποστήριξή της στο Ισραήλ. «Με την απόφαση να λάβει αυτήν την άνευ προηγουμένου δράση, το Ιράν πέρασε σε ένα νέο επίπεδο αποσταθεροποίησης», εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, στο X«Η Τεχεράνη ως εκ τούτου ανέλαβε τον κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης. Η Γαλλία επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Για «κλιμάκωση άνευ προηγουμένου» έκανε λόγο ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ«Η Ε.Ε. καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ», έγραψε ο Μπορέλ στο X και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., Σαρλ Μισέλ, καταδίκασε επίσης έντονα την επίθεση στο Ισραήλ. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση», έγραψε στο X. «Πρέπει να αποφευχθεί περισσότερη αιματοχυσία. Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τους Συμμάχους της».
ΑΜΠΕ


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ