ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρόκειται να ξεπουλάμε σε ξένους τα λιμάνια. ***** Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Κορίνθου, κίνηση και στην Αθηνών - Λαμίας. ***** «Θανατική καταδίκη» η κατάληψη του περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ - Απαγόρευσε την πρόσβαση στον ΟΗΕ. ***** Καταδικάζει η Αίγυπτος την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Απειλεί τη ζωή πάνω από 1 εκατ. ανθρώπων. ***** Ορκίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για πέμπτη φορά και έστειλε μήνυμα στη Δύση: Να συνεργαστούμε, αλλά σταματήστε να μας πιέζετε. ***** Στη Σερβία ο Σι Τζινπίνγκ: «Ατσάλινη η φιλία μας με το Βελιγράδι».

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκικό διάβημα για τα «αμερικανικά άρματα σε νησιά» - Η απάντηση της Αθήνας

Σ
το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα, καθώς, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, «ζητήθηκε από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις της στα νησιά». Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Σάμο.
«Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε να βάλει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς» τονίζει από πλευράς του και το CNN Turk.

Στη Hurriyet γίνεται λόγος για «σκανδαλώδη αποστολή» τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, που δώρισαν οι ΗΠΑ, στη Λέσβο και τη Σάμο, «τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), που πραγματοποίησαν αποστολές στο Αιγαίο αποκάλυψαν τα τεθωρακισμένα στα εν λόγω νησιά. «Αυτά τα γεγονότα στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς της GASA» τονίζει η Hurriyet.

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές

Απαντώντας στο σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕΗ Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε δε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερ-πτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ