Θρήνος για τους δύο νεκρούς εθελοντές στο Ξυλόκαστρο - Πατέρας τριών παιδιών ο ένας. ***** ΚΚΕ για Κορινθία: «Φύλλο και φτερό» η μόνιμη προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «ακραίων καιρικών φαινομένων». ***** Ρήγας: Να δεσμευτούν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη μέρα θα μείνουν στο Κόμμα. ***** Βασιλειάδης: Με τον Κασσελάκη στην ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει μόνο χαμηλές πτήσεις. ***** Στ. Κασσελάκης: Συλλυπητήρια για τα δύο θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο - «Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του». ***** Β. Κικίλιας για Ξυλόκαστρο: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών - Έκκληση στους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. ***** Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη. ***** Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που επιτέθηκε σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας. ***** Νέο μήνυμα Γκάλαντ για χερσαία εισβολή - Αναγνωριστικές επιχειρήσεις στον Λίβανο από ειδικές δυνάμεις.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Στ. Κασσελάκης: Εκμετάλλευση στις πλάτες των εποχικών πυροσβεστών

Στ. Κασσελάκης κατά Κ. Μητσοτάκη: Την ημέρα της Παναγίας βρήκε να κάνει μία από τις πιο προκλητικές δηλώσεις της θητείας του
Τους εποχικούς πυροσβέστες του σταθμού της Νέας Μάκρης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συζήτησε με τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στη βάρδια, οι οποίοι περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «οι εποχικοί πυροσβέστες επισήμαναν στον Στ. Κασσελάκη ότι υπάρχουν 3.500 χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική». Στο πλαίσιο αυτό, «τόνισαν πως οι θέσεις αυτές θα πρέπει να καλυφθούν από τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι ανέρχονται στους 2.500». Επιπλέον, σημείωσαν πως εργάζονται εδώ και έξι χρόνια στο Σώμα κι έχουν συμμετάσχει στην κατάσβεση όλων των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει κατά τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Και παρ΄ όλα αυτά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η Πολιτεία δεν τους δίνει καν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις, όπως υπογράμμισαν. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν πως, μετά από έξι χρόνια σκληρής δουλειάς μέσα στις πυρκαγιές, η μονιμοποίηση αποτελεί γι’ αυτούς ζήτημα δικαίωσης της προσπάθειας και του αγώνα που έχουν καταβάλλει».

«Αυτό που γίνεται, κατά τη γνώμη μου, στις πλάτες σας, είναι εκμετάλλευση. Όταν σε χρειάζονται, σου δίνουν 950 ευρώ για έξι μήνες και βασίζονται στην καλή σου βούληση και στην ηθική σου ανταμοιβή για να συνεχίζεις» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρώτησε τους εργαζόμενους αν και κατά πόσο μπορούν να σχεδιάσουν το προσωπικό και το επαγγελματικό τους μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη εργασιακή συνθήκη που βιώνουν, δηλαδή τις εξάμηνες συμβάσεις ανά έτος. Οι εποχικοί πυροσβέστες απάντησαν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν καν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. «Πώς μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου με έξι μήνες εργασία;» σημείωσαν.


Στ. Κασσελάκης κατά Κ. Μητσοτάκη: Την ημέρα της Παναγίας βρήκε να κάνει μία από τις πιο προκλητικές δηλώσεις της θητείας του

«Προκλητικές» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης τις δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μετά η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Στερνών Χανίων.


«Με την ευκαιρία αυτής της μεγάλης γιορτής, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, αλλά και όλους τους εθελοντές μας που έδωσαν τις τελευταίες μέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά ότι η Πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει» ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ημέρα που ενώνει τους Έλληνες, την ημέρα της Παναγίας, της μάνας στην οποία προστρέχει για βοήθεια ο αδύναμος, βρήκε ο Πρωθυπουργός για μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του: ''Οι λίγοι που επλήγησαν…''. 100+ καμένα σπίτια, 100.000+ καμένα στρέμματα, 40 χιλιόμετρα καταστροφής» σχολίασε σε ανάρτησή του ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «''Ποιο είναι το ''πολύ'' για τον Πρωθυπουργό, αν αυτό είναι το ''λίγο''; Και στα Τέμπη ''λίγοι''. Και στην Εύβοια ''λίγοι''. Και στον Έβρο, και στην Αττική ξανά… Και τα περισσότερα καμένα στρέμματα στην Ιστορία της χώρας επί των ημερών του πάλι ''λίγα''». «Ο Πρωθυπουργός, ακόμη και ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας, εργαλειοποιεί τα πάντα, αδυνατώντας να κατανοήσει το αυτονόητο: Ότι οι εικόνες της καταστροφής σε μία ανοχύρωτη πρωτεύουσα δεν είναι ζήτημα λίγων ή πολλών. Είναι πληγή για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που δεν μπορεί πλέον να νιώθει ασφάλεια ούτε στο σπίτι του» πρόσθεσε.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά του Πρωθυπουργού: «Μικρή του φάνηκε η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Αττική του κ. Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στα Χανιά της Κρήτης, ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να σεβαστεί ούτε καν την ίδια τη γιορτή, αφού δεν δίστασε να προχωρήσει στον άκρως προκλητικό ισχυρισμό ότι οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται είναι ''ευτυχώς λίγοι''. Είναι ο ίδιος, άλλωστε, που την περασμένη Τρίτη δήλωσε πως ''προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι''» σημειώνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Είναι προφανές πως τα 100.000 και πλέον στρέμματα, αλλά και τα δεκάδες σπίτια και Επιχειρήσεις που κάηκαν, δεν είναι αρκετά ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πολιτική της Κυβέρνησης του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει να καεί ολόκληρη η χώρα μήπως και γίνει… καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε και μπορεί να ανεχτεί άλλο τη χυδαία τακτική της Κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο μετά από μια τέτοια καταστροφή».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ