Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης, Μίμης Πλέσσας - Σε μία εβδομάδα, ο μεγάλος συνθέτης θα συμπλήρωνε έναν αιώνα ζωής. ***** Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Κοινωνική δυσαρέσκεια, κυβερνητική φθορά, κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.: 22,4%, ΠΑΣΟΚ: 13,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%, ΚΚΕ: 8,1%, ΕΛ.ΛΥΣΗ: 7,6%, ΝΙΚΗ: 2,6%, ΠΛ. ΕΛΕΥΘ: 3,6%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 3,7%, ΜΕΡΑ25: 2%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%. ***** Τρεις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις η δεύτερη θέση. ***** Αιχμές από Μητσοτάκη για Καραμανλή - Σαμαρά στο πάρτι στη Ρηγίλλης: Στη δική μου θητεία η Ν.Δ. επικράτησε σε όλες τις μάχες. ***** Ο ΟΗΕ καταδικάζει ως «παράνομο» το πλήγμα του Ισραήλ με 18 νεκρούς στην Τουλκάρεμ. ***** «Σοκαριστικό» για τη Γερμανία το μακελειό που προκάλεσε το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. ***** Μπάιντεν: Στη θέση του Ισραήλ δεν θα σκεφτόμουν χτύπημα στα πετρέλαια του Ιράν. ***** Λίβανος: Στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς νεκρό σε ισραηλινό βομβαρδισμό. ***** Γάζα: «Πλήξαμε το κέντρο Διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς» λένε οι IDF. ***** Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κ.Ε. - Αποτίμηση εκλογών και επόμενη ημέρα τα βασικά θέματα

Μ
ε το κλίμα να είναι τεταμένο, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα στις 10:00, με την εισήγηση του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος. 
Το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας πάντως δεν εγκρίθηκε ομόφωνα στην προχθεσινή Συνεδρίαση αφού επτά μέλη του Οργάνου την καταψήφισαν. Πρόκειται για επτά από τα 87 στελέχη της Κ.Ε. που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υπογράψει επιστολή προς τον Πρόεδρο του κόμματος.

Παρότι ο κ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και προσπάθησε να δημιουργήσει συναινετικό κλίμα, εντούτοις στην Συνεδρίαση δέχθηκε κριτική για τις επιλογές του την προεκλογική περίοδο, που αναμένεται να επαναληφθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στην διάθεση σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε», ανέφερε στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Κασσελάκης. Επιπλέον για το κρίσιμο θέμα των συνεργασιών στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς εκτίμησε ότι «μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ», θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία. Πρόθεση πάντως του κ. Κασσελάκη είναι να επισπευστεί το καταστατικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί ακόμη και στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι η έκταση της κριτικής που θα ασκηθεί, κυρίως σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επιλογές του Προέδρου του κόμματος. Σημειώνεται ότι μία σειρά στελεχών έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, πρόταση που αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει εισέλθει σε διαδικασία επιβεβαίωσης ή αλλαγής της ηγεσίας. Στην Συνεδρίαση θα συζητηθεί και το ζήτημα εφημερίδας ''Αυγή'' που σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις προοπτικές βιωσιμότητας του Συγκροτήματος.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν ήταν μόνο οι πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, που απουσίαζαν από την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, για τα 50ά γενέθλια του κόμματος. Φαίνεται ότι έλειπαν πολλοί από τους φίλους της Ν.Δ., καθώς η συμμετοχή στο περίφημο street party για τα «γαλάζια» γενέθλια ήταν μικρότερη του αναμενομένου. Οι διοργανωτές προσέβλεπαν σε συμμετοχή 3.000 φίλων του κόμματος, αλλά τελικά η προσέλευση ήταν μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν. Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη, Κυρίες και Κύριοι, με την Κυβέρνηση, σε ποσοστό 67%, με μόνο 26% θετικές γνώμες, δηλαδή και πάλι αρκετά κάτω από τα εκλογικά αποτελέσματα της Ν.Δ., τα street party τώρα θα κοιτάξει, μάλλον την τσέπη του, που του φωνάζει ότι είναι άδεια!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ