ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Προ των πυλών η επίθεση στο Ιράν - Το Ισραήλ ξεδοντιάζει τη Χεζμπολάχ, ισοπεδώνει Βηρυτό και Γάζα. ***** Γάζα: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή σε τζαμί και σχολείο - Ισραήλ: «Ήταν κέντρα ελέγχου της Χαμάς». ***** Το μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες για την 7η Οκτωβρίου: «Τρομακτική επίθεση, σημάδεψε ψυχές». ***** Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της Χεζμπολάχ - Από το 2015 τους άκουγε η Μοσάντ.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Επιμένει ο Μητσοτάκης στο στοίχημα της καθημερινότητας

Έ
να από τα αρκετά μηνύματα των πολιτών με την ψήφο τους, ή την αποχή τους, στις προ μηνός ευρωεκλογές ήταν η ανάγκη περαιτέρω ενασχόλησης της κυβέρνησης με τα θέματα της καθημερινότητας. Είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη όσων γύρισαν την πλάτη στη Ν.Δ. και το οποίο εμφανίζεται αποφασισμένος να παρακολουθεί προσωπικά. Το καταδεικνύει εξάλλου σε κάθε ευκαιρία, με τις πρώτες μετεκλογικές περιοδείες του, με την αρχή που έγινε από τη Λευκάδα την περασμένη Παρασκευή για την υπογραφή Σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης Άρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας, τις στοχευμένες επισκέψεις του κατ’ αρχήν σε Νοσοκομεία και στο αμαξοστάσιο του Ρέντη, αλλά και στα Υπουργεία υπό τις νέες ηγεσίες τους, μετά το πρόσφατη ανασχηματισμό.

Έμφαση ο Πρωθυπουργός δίνει στα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας και ασφαλώς της ακρίβειας, κάτι που αποτύπωσε και στη χθεσινή ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τα εβδομαδιαία πεπραγμένα της Κυβέρνησής του, στην χθεσινή ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τα εβδομαδιαία πεπραγμένα της Κυβέρνησής του. Συγκεκριμένα, για την ανάταξη του ΕΣΥ αναφέρθηκε σε δύο «σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις», τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν και ιδιωτικό έργο καθώς και τη νέα μορφή κινήτρων για να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς στην άγονη γραμμή και σε ορεινές περιοχές. Στον τομέα της Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τους 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ενώ για την ακρίβεια μίλησε για «κάποια πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία» από τις εκτιμήσεις της EUROSTAT και από μελέτη του ΙΕΛΚΑ, μολονότι, όπως αναγνώρισε, «φυσικά, δεν λύσαμε το πρόβλημα, το γνωρίζω. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις προσπάθειες».  

Σταθερός στόχος της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών με μόνιμες λύσεις που θα μείνουν ακόμα και όταν οι κρίσεις φύγουν και η υλοποίηση της δέσμευσης για το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1.500Η Κυβέρνηση, δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπός της, Παύλος Μαρινάκης, «συνεχίζει σταθερά και με προσήλωση την προσπάθεια αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Με βάση την εντολή που πήραμε, προχωράμε αυτή την δεύτερη τετραετία με σχέδιο και όραμα ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων. Γιατί, τελικά, εδώ είναι το πραγματικό πεδίο της πολιτικής».

Στην Κυβέρνηση δηλώνουν την ικανοποίησή τους και για την επίτευξη του στόχου της ψηφιακής σύγκλισης με την Ευρώπη, αφού τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το 2023 δείχνουν ότι αυτό επιτεύχθηκε στον τομέα των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ σε άλλα σημεία ξεπεράστηκε ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. «Επιταχύνουμε στον δρόμο που ακολουθούμε μέχρι τώρα, με ένα χρήσιμο δίδαγμα από την πενταετία που μεσολάβησε: Η επίτευξη στόχων γίνεται με συστηματική και συνειδητή προσπάθεια επάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Έτσι αλλάζει η χώρα, έτσι λύνονται τα προβλήματα», τόνισε με ανάρτησή του ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ