Στις 11:00 συνεδριάζει η Κ.Ο. της Ν.Δ. - Γκρίνιες και ψίθυροι, λίγο πριν τα «Ιουλιανά» με Καραμανλή - Σαμαρά ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε τη σύνθεση των think tanks Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αποδήμων και Αναπηρικής Πολιτικής. ***** Έρχεται παράταση για το IRIS, ένας στους δυο ανταποκρίθηκε - Τέλος χρόνου για POS και ταμειακές. ***** Ξεκινά η δίκη Καραϊβάζ: Τρία χρόνια χωρίς να βρεθούν οι εντολείς της δολοφονίας και το κίνητρο. ***** Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο: 112 σε 8 περιοχές - Δεν απειλούνται οικισμοί.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες»

ΙΝ.GR: Αποκάλυψη: Καταθέσεις για «προώθηση» ημετέρων Αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες». Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα που αφορά στη δικογραφία για τη Greek Mafia που βρίσκεται στη Βουλή.
Ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι έχει υποβάλλει μήνυση και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη βρίσκεται σε τόσο μεγάλο βαθμό απόγνωσης, που για να αντιπολιτευτεί την Κυβέρνηση, υιοθετεί ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες, της γνωστής για τις αποστολές τις οποίες εκτελεί, εφημερίδας DocumentoΕνημερώνω τους πάντες ότι αντιμετώπισα θεσμικά αυτήν την αθλιότητα εδώ και μήνες, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του ψεύτη, συκοφάντη και υπηρεσιακώς αποτυχημένου πρώην Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια.
»Αν νομίζουν, τόσο τα ενεργούμενα όσο και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της υπόθεσης, ότι θα με αποσπάσουν από την κρίσιμη αποστολή που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, αυταπατώνται. Πάντως, ευχαριστώ και την εφημερίδα και όσους συνεργάζονται για αυτή τη συκοφαντία μαζί της, καθώς θυμίζουν σε όλους πόσο ενοχλώ τα κάθε λογής συμφέροντα».

Σε πανικό μετά τις αποκαλύψεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Αντί να δώσει απαντήσεις τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έβγαλε ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις μετά την αποκάλυψη ότι έχει μπει στο «μικροσκόπιο» για διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον. Ο Υπουργός Ανάπτυξης τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επειδή ανέδειξε το θέμα, υποστηρίζοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται σε «απόγνωση», αλλά και με την εφημερίδα Documento που έκανε τη σχετική αποκάλυψη, κατηγορώντας την για «ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες».

«Ενημερώνω τους πάντες ότι αντιμετώπισα θεσμικά αυτήν την αθλιότητα εδώ και μήνες, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του ψεύτη, συκοφάντη και υπηρεσιακώς αποτυχημένου πρώην Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα ερωτήματα ωστόσο είναι αμείλικτα καθώς σύμφωνα με το Documento, καταθέσεις πρώην Ανώτατου Αξιωματικού της Αστυνομίας, γραπτά και ηχητικά μηνύματα μεταξύ του δολοφονηθέντος από την Greek mafia, Γιώργου Μήτσου και Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., συνδέουν το περιβάλλον του Τάκη Θεοδωρικάκου αλλά και τον ίδιο με «χάρες» σε επίορκους Αστυνομικούς, υπηρέτες του οργανωμένου εγκλήματος.

Μάλιστα στη δικογραφία που συντάχθηκε τους τελευταίους μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχει φτάσει στη Βουλή, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το in.gr, καταθέσεις για «προώθηση» ημετέρων Αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για όλα αυτά το μόνο που βρίσκει να πει είναι η γνωστή καραμέλα περί «αθλιοτήτων» και «συκοφαντιών», δηλώνοντας ότι είναι «απολύτως σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια».

ΙΝ.GR: Αποκάλυψη: Καταθέσεις για «προώθηση» ημετέρων Αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλα ερωτηματικά για το παρασκήνιο της στελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που σχετίζονται  με τον έλεγχο της διαφθοράς από  Αστυνομικούς που φέρεται να επιλέγει και να «προωθεί», προφανώς παρατύπως, το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτουν από το περιεχόμενο   δικογραφίας που  συντάχθηκε τους τελευταίους μήνες  από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αλλά κι έχει σταλθεί στην Βουλή.

Στον εν λόγω δικαστικό φάκελο – το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάζει  το   in –  υπάρχουν αναφορές για παρεμβάσεις  την περίοδο 2021-2022   από κυβερνητικά στελέχη  στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.  που ασχολούνται με υποθέσεις επίορκων κρατικών λειτουργών.

Κι αυτό προκειμένου , όπως υποστηρίζεται, όχι μόνο να προσλάβουν «ημετέρους» Αστυνομικούς με υπόδειξη του  Μεγάρου Μαξίμου στην εν λόγω υπηρεσία,  αλλά και για να πληροφορηθούν φακέλους   ελεγχόμενων υπηρεσιακών στελεχών ή κι άλλα απόρρητα στοιχεία στα   οποία, όπως μνημονεύεται,  δεν θα έπρεπε να είχαν πρόσβαση. Με πολιτικά πρόσωπα ν΄ αρνούνται ωστόσο κάθε εμπλοκή.

Αφορμή της εν λόγω δικαστικής έρευνας υπήρξε δημοσίευμα του «Βήματος» τον Ιανουάριο του 2023 αλλά και στην συνέχεια κι άλλων ΜΜΕ που αφορούσαν στοιχεία που αντλήθηκαν από τηλέφωνα δολοφονηθέντων ιδιωτών ή και πρώην Αστυνομικών. Τότε είχαν ανασυρθεί συνομιλίες που καταδείκνυαν ύποπτες επαφές των ιδιωτών με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., συνεννοήσεις για την προώθηση Αστυνομικών σε καίριες θέσεις, για παρεμβάσεις σε υπουργικά γραφεία κλπ.

Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης  φαίνεται να κλήθηκε και πρώην Ανώτατος Αξιωματικός που υπηρετούσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία διεξήγαγε την έρευνα για τις προαναφερθείσες συνομιλίες, κι ο οποίος έδωσε στους δικαστικούς λειτουργούς δύο καταθέσεις τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2023. Σε αυτές ανέφερε ρητά ότι δεχόταν διπλή πίεση από υψηλόβαθμα, μη υπηρεσιακά, στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αλλά κι από συνεργάτες τους.

Σύμφωνα  με την καταθέσεις αυτές του πρώην Ανώτατου Αξιωματικού η πίεση που δεχόταν ήταν αρχικά για να δίνει πληροφορίες για «διάφορα ευαίσθητα θέματα υπηρεσιακών φακέλων που αφορούσαν διάφορους Αστυνομικούς που είχαν καταγγελίες για παράνομες πράξεις και παραβάσεις καθήκοντος παρ ότι υπήρχε υπηρεσιακό απόρρητο». Μάλιστα ο εν λόγω Αξιωματικός παρουσίασε στους δικαστικούς λειτουργούς και σχετικό SMS που του είχε στείλει στις αρχές του 2022 πολιτικό πρόσωπο που του ζητούσε να ενημερώνει τους συνεργάτες του. Ακόμη ο ίδιος αξιωματικός κατέθεσε ότι δεχόταν εισηγήσεις από τα ίδια πρόσωπα για να προσλάβει στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ημετέρους Αστυνομικούς, παρ΄ ότι για να ενταχθεί ένας Αστυνομικός σε αυτήν την υπηρεσία να υπάρχουν αντικειμενικά, αυστηρά κριτήρια.

Ο φάκελος με την κατάθεση του εν λόγω Αστυνομικού στάλθηκε προ μερικών μηνών στην Βουλή  κι υπήρξε αντίδραση από τα μνημονευόμενα πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτούς και κυβερνητικά στελέχη,  που φέρεται, σύμφωνα με τον πρώην Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ν΄ ασκούσαν τις «πιέσεις».  Κι οι οποίοι με την σειρά τους διατύπωσαν κατηγορίες κατά του εν λόγω Αξιωματικού με αναφορές για «αστήρικτους ισχυρισμούς» του. Ανάμεσα στα  άλλα σημείωναν ότι είχαν δικαιοδοσία να προχωρούν σε συνεννοήσεις μαζί με τον εν λόγω Ανώτατο Αξιωματικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά ο ίδιος ήταν εντελώς αρνητικός να συνεργασθεί μαζί τους. Μιλώντας και για σκοπιμότητες που υποκρύπτονται σε αυτές τις καταγγελίες.

Όμως εντυπωσιάζει η κατάθεση που έδωσε στις 23 Μαίου 2024 στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, ένας στενός συνεργάτης του πολιτικού προσώπου που μνημονεύεται στις δύο καταθέσεις   του πρώην υψηλόβαθμους στελέχους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Το εν λόγω πρόσωπο μίλησε ρητά για προσπάθεια προώθησης στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικών που προτιμούσε μάλιστα το μέγαρο Μαξίμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τηλεφώνησα στον εν λόγω Αξιωματικό της Υπηρεσίας   Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να ελέγξει και να περάσει από συνέντευξη τρείς Αστυνομικούς, εφόσον τηρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι τρείς ενδιαφερόμενοι Αστυνομικοί είχαν υψηλές συστάσεις από το Πρωθυπουργικό Γραφείο».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ