Η θερινή σύναξη των Βουλευτών της Ν.Δ. και τα γαλάζια «ραντάρ» στην κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά. ***** Μπαρντελά: Θα καταργηθεί, με αστερίσκους, η μεταρρύθμιση για τις συντάξεις - Στρατηγικές θέσεις μόνο σε Γάλλους. ***** Πυρά Κρεμλίνου κατά ΗΠΑ για την επίθεση στην Κριμαία - «Θα υπάρξουν συνέπειες». ***** «Πράσινο» φως για τις νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία - Νέες απαγορεύσεις στην ενέργεια.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη στο φόντο των συζητήσεων για την Κεντροαριστερά

Τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα αναμένεται να ανοίξει ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα Πέμπτη στη Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ένα πλαίσιο εντεινόμενης συζήτησης για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30, ενώ, όπως προαναγγέλλουν πηγές από την Κουμουνδούρου «αναμένεται να βγάλει… ειδήσεις σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις».


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς για το αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό των Οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, απήντησε πως θα ανακοινώσει τις σκέψεις του στην κοινοβουλευτική ομάδα. «Θα προχωρήσουμε στην πορεία που έχουμε αποφασίσει και σε καταστατικό Συνέδριο που θα εκσυγχρονίσει τη δομή του κόμματος. Στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνει το καταστατικό του κόμματος και θα υπάρξει και εκλογή οργάνων. Θα υπάρξουν καταστατικές αλλαγές, όλα θα γίνουν κανονικά», επισήμανε.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης προσκάλεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε συνεργασία επί των προτάσεων νόμου που συμφωνούν τα δύο κόμματα, αλλά όχι συνολικά, όπως διευκρίνισε. «Υπάρχουν ζητήματα που διαφωνούμε, όπως πχ στο σύμφωνο μετανάστευσης στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως και ζητήματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε. Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ συνολικά. Εμείς συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για την ανανέωση», είπε.

Για τις προτάσεις ευρύτερης συνεργασίας που περιλαμβάνουν και τη Νέα Αριστερά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε: «Όποιος επιθυμεί τη Νέα Αριστερά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν εκφράζεται από τις αλλαγές που κάνουμε, είναι δικαίωμα του να επιλέξει άλλη πορεία, εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απαράδεκτο και ανήθικο να μην έχουν επιστρέψει τις έδρες. Δεν μπόρεσαν να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή και λένε ότι ''είναι γελοίο που τους ζητάμε να επιστρέψουν τις έδρες''. Ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του. Νομίζω ότι θα κριθούν πολύ άσχημα από τον λαό».

Σε επίπεδο ανάληψης πρωτοβουλιών ο Στέφανος Κασσελάκης απέστειλε χθες στις ηγεσίες των τριών προοδευτικών κομμάτων της Ευρώπης (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι), επιστολή καλώντας σε διάλογο και κοινή δράση, με στόχο «την απόκρουση του ακροδεξιού κινδύνου και την προώθηση μιας προοδευτικής ατζέντας στο νέο ευρωκοινοβούλιο».

Ταυτόχρονα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που επιθυμούν την ευρύτερη σύγκληση του Κεντροαριστερού χώρου, αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ζητούμενο το εάν επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι απλά να μετέχει, αλλά να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Σε αυτήν την πρωτοβουλία πρωταγωνιστές είναι οι Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανάλογη κίνηση αναμένεται και από την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα, που, υπενθυμίζεται, ήδη έχει καταθέσει κείμενο με τον Αντώνη Κοτσακά. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να πρωταγωνιστήσει και με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και με βάση την τελευταία συνεδριακή του απόφαση αλλά και με νεότερες επικαιροποιημένες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων που θα συνεδριάσουν την επόμενη περίοδο». 

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Σπίρτζης τις προηγούμενες μέρες είχε αναφερθεί στους πρώην πρωθυπουργούς Τσίπρα και Παπανδρέου, λέγοντας ότι «μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο να βρούμε και τους κανόνες και το πολιτικό πλαίσιο και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει αυτή η στενή συνεργασία για να μην πω και συνένωση».


«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από το in.gr



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ