ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η «μάχη της Κρήτης»: Μάχη γοήτρου για Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Σ
ε αγώνα …γοήτρου για τους Αρχηγούς της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναδεικνύεται η μάχη της Κρήτης για τις ευρωεκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, αφού και οι τρεις, έλκουν την καταγωγή τους από τη νησί και στις μέρες που απομένουν ως τις κάλπες, θα δώσουν σκληρή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κρήτη, αποφάσισε να παραχωρήσει αύριο τη διακαναλική συνέντευξη της Ν.Δ. από τα Χανιά, παρόντων εκπροσώπων των ΜΜΕ από την Αθήνα αλλά και από το νησί, ενώ σήμερα θα περιοδεύσει στο Ηράκλειο και αύριο θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο Αρσενάρι

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να επαναβεβαιώσει το ποσοστό που πήρε και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης στις εθνικές εκλογές του 2023, οπότε και το κάποτε «πράσινο νησί» βάφτηκε «μπλε» για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019, η Ν.Δ. πέτυχε την επικράτησή της στο Λασίθι και το Ρέθυμνο και ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και στο Ηράκλειο, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ηττημένο στην επί χρόνια «έδρα του».

Παρά την επίπονη προσπάθεια του Πρωθυπουργού αλλά και κορυφαίων Υπουργών, με πρώτον τον Υπουργό Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη που την έχει «χρεωθεί» εκλογικά, πάντως, άπαντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναγνωρίζουν ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, αφού και ο Στεφ. Κασσελάκης δίνει σκληρή μάχη για να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόμενος επανειλημμένως το νησί. Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 20,52% στο Ηράκλειο, δηλαδή πάνω από τον εθνικό μέσο όρο αλλά στο Λασίθι πήρε μόλις 14,62 %. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί εκ νέου την Κρήτη την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία στο Ηράκλειο.

Αυτός, όμως, που κυριολεκτικά δίνει τα ρέστα του στην Κρήτη, είναι ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης. Το κόμμα του, στις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, κατόρθωσε να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα σε τρεις νομούς (Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο), αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση. Ο κ. Ανδρουλάκης θα κλείσει την προεκλογική περίοδο, με ομιλία του στην Κρήτη την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Ιουνίου στο Ηράκλειο.

Και οι τρεις Αρχηγοί, πάντως, είναι αντιμέτωποι με την πρόκληση της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες, αφού το ποσοστό της αποχής θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ μέχρι σήμερα, όλα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες, θα είναι λιγότεροι από εκείνους που θα επιλέξουν το σπίτι ή τις παραλίες.
ieidiseis.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ