ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για bonus στο Δημόσιο: Γνωστές παλαιοκομματικές τακτικές. ***** Ανδρουλάκης: Στόχος μας το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνιστεί τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές. ***** ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη: Η σοβαρότητα δεν κατακτιέται με την επίκλησή της. ***** Δεν παραιτείται ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ - «Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ένταση». ***** Γερμανία: Αρχίζει η δίκη των «Πολιτών του Ράιχ» - Σχεδίαζαν κατάλυση του πολιτεύματος.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Γλαβίνας: Με αστάθεια εκβιάζει η ΝΔ για ευρωεκλογές - Βολικός αντίπαλός της ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη στόχευση του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, τα ονόματα των υποψηφίων και την τακτική της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης ΓλαβίναςΣχετικά με τα ονόματα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απαντώντας ειδικότερα σε ερώτημα σχετικά με την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο κ. Γλαβίνας, μιλώντας στην ΕΡΤNews, ξεκαθάρισε πως «ο κ. Ζαγοράκης άφησε τη Νέα Δημοκρατία και από εκεί και πέρα επέλεξε να έρθει στο ΠΑΣΟΚ. Συντάσσεται με τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματός μας σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορά στην υπεράσπιση του κράτους δικαίου είτε ενάντια στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης». «Εμείς χαιρόμαστε που το κόμμα μας διευρύνει τους ορίζοντές του, όχι μόνο με την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη, αλλά και με δεκάδες άλλες και άλλους υποψηφίους», προσέθεσε.

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως το κατά πόσο θα ικανοποιηθεί σύντομα, πριν τις ευρωεκλογές, το αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη «θα φανεί από την ταχύτητα των διαδικασιών, όπως θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες, και τις αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να πράξουν τα μέγιστα δυνατά. Πρέπει να καθαρογραφθεί η απόφαση το συντομότερο και να επιδοθεί στην ΑΔΑΕ».

«Εμείς θέλουμε να γίνουν τα βήματα, όπως αυτά προβλέπονται από τον νόμο, ώστε να μάθει ο κ. Ανδρουλάκης τους λόγους της παρακολούθησής του. Η διαδικασία λοιπόν από εδώ και πέρα είναι να πάει η ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ και να ζητήσει τον φάκελο με τις πληροφορίες για να τις γνωστοποιήσει στον εκάστοτε αιτούντα. Στην προκειμένη, ο κ. Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς συνέβη. Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ένας πολιτικός Αρχηγός», υπογράμμισε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μόνος από τους δεκάδες στόχους των παρακολουθήσεων, που έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη και έχει χρησιμοποιήσει κάθε νομικό εργαλείο που είχε στην διάθεσή του. Δεν βλέπουμε να πράττουν το ίδιο οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει κινηθεί δικαστικά και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το να λέει ο κ. Κασσελάκης, πρώην υποψήφιος Υπουργός της Ν.Δ., ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ουρά της Κυβέρνησης την ώρα που βρισκόμαστε σε τέτοια σύγκρουση, είναι άξιο απορίας. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία προτιμά για αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι πιο βολικός. Αυτό το ενισχύει με την στάση του και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του», υποστήριξε.

Μιλώντας για την πολιτική στόχευση των ευρωεκλογών, ο κ. Γλαβίνας διασαφήνισε πως «ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τα ποσοστά του σε σχέση με εκείνα των τελευταίων εθνικών εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα». Μάλιστα, διατύπωσε την εκτίμησή του πως «με την δυσαρέσκεια που επικρατεί στον κόσμο τόσο για τα σκάνδαλα, όσο και για την οικονομία και την ακρίβεια, το κυβερνών κόμμα θα έχει ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί πως αυτό θα γίνει, παρά τις προσπάθειες της Ν.Δ. να εκβιάσει τους πολίτες ότι θα υπάρξει αστάθεια αν δεν την ψηφίσουν», προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν καταλαβαίνω πως θα γίνει αυτό από την στιγμή που δεν θα διασαλευτεί η κοινοβουλευτική αριθμητική», σημείωσε και υπογράμμισε πως «επειδή οι ευρωεκλογές αφορούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να λέγεται ότι ένα κακό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει αστάθεια στη χώρα. Το αν μετά το αποτέλεσμα του Ιουνίου θα τεθεί θέμα στο εσωτερικό της χώρας, θα το έχουν βάλει οι πολίτες. Αυτό θα το δούμε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει στην τρίτη θέση, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε πως «εμείς έχουμε μάθει να κοιτάμε τα αποτελέσματα που δείχνουν οι κάλπες. Δεν αμφισβητούμε όσα παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια τείνουν να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ πιο χαμηλά πριν τις εκλογές και ως εκ τούτου εμείς πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε υψηλότερα ποσοστά». Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές δημοσκοπικά ήταν πολύ παραπάνω από αυτό που τελικά κατάφερε, αφού «οι μετρήσεις τον έδειχναν στο 27% και τελικά ήταν στο 17%».

Αναφορικά με την περίπτωση του Βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν, που ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως επρόκειτο για μια δικογραφία που αφορά σε παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων. «Ήρθε η σχετική δικογραφία στα χέρια μας, τη μελετήσαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, να τεθεί εκτός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, να δικαστεί και, αν αθωωθεί, να επιστρέψει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Τέλος, ως προς τη δήλωση του Βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο Θανάσης Γλαβίνας σημείωσε πως «ο κ. Παρασκευαΐδης ανασκεύασε όσα ατυχώς είπε».


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ