ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

1η Μαίου 1976: Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σκοτώνεται ο ανεξάρτητος Βουλευτής και αντιστασιακός Αλέκος Παναγούλης. Είχε γεννηθεί στις 2 Ιουλίου του 1939.Ο θάνατός του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχε σκοτωθεί ο Παναγούλης πολλά θα ήταν διαφορετικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Παναγούλης ήταν μια ηρωϊκή μορφή της αντίστασης κατά της χούντας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία Πρωτομαγιάς: Αλαλούμ με το Μετρό

Ν έες αλλαγές προκύπτουν από τις αποφάσεις των εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιά...


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι λόγω της σημερινής πανεργατικής απεργίας για την Πρωτομαγιά, και των πηγών μας που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, η ιστοσελίδα μας δεν θα ενημερώνεται - Χρήσιμες πληροφορίες για την σημερινή ημέρα, στην παραπάνω δημοσίευσή μας. «Ες αύριον τα σπουδαία»! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγια!

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

«Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής»

«Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής» επιγράφεται ανάλυση στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες εκλέγουν νέο Κοινοβούλιο. Αλλά οι επενδυτές ψηφίζουν από τώρα: στο προοίμιο πιθανής νίκης της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας προμηθεύονται ελληνικές μετοχές. Στις αρχές της εβδομάδας οι κυριότερες μετοχές συνέχισαν την άνοδό τους στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο δείκτης Athex Composite έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών με 835 μονάδες, αφήνοντας πίσω του το σημαντικό όριο των 830 μονάδων»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Το πάρτυ στο χρηματιστήριο είναι μία αντίδραση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου. Η αντιπολιτευόμενη Ν.Δ. κατάφερε να κερδίσει την αναμέτρηση με μία απρόσμενα μεγάλη διαφορά της τάξεως των δέκα ποσοστιαίων μονάδων (...) Και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που διεξάγονταν παράλληλα, η Ν.Δ. είχε καθαρό προβάδισμα. Σε πολλές πόλεις και περιφέρειες οι Συντηρητικοί κατοχυρώνουν την υπεροχή τους στον δεύτερο γύρο».
Συνεχίζοντας την ανάλυση ο ανταποκριτής της Handelsblatt επισημαίνει ότι «μετά τη μεγάλη αποτυχία των ευρωεκλογών ο Τσίπρας επιχειρεί τη φυγή προς τα εμπρός και επισπεύδει για τις 7 Ιουλίου τις βουλευτικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Αλλά οι πιθανότητες να αλλάξει μέχρι τότε το κλίμα προς όφελός του είναι ελάχιστες. Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν μία καθαρή νίκη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη»
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, για να σημειώσει ότι «ιδιαίτερα με την προοπτική κυβερνητικής αλλαγής τον Ιούλιο, μετοχές και ομόλογα από την Ελλάδα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές».
D.Welle
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ