ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο
Μ’ αυτήν την ευκαιρία και στο περιθώριο των συζητήσεων, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Πιέρ Μοσκοβισί, για τη γενική πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Έθεσε μάλιστα, ζήτημα συντάξεων, αναφέροντας ότι απ’ του χρόνου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του στόχου του 3,5%, ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι, μέσω της αναστολής ή και της κατάργησης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.
Άφησε δε, να διαφανεί πως αργότερα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ενδεχομένως κι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις φόρων και αυξήσεις δαπανών. Και τους κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα κινδυνεύσει η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του δικτύου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. από χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρήτρια χώρα.
Διοργανωτής ήταν το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Επρόκειτο για κομματική συνάντηση που γίνεται παραδοσιακά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.
Ήδη ο κ. Τσακαλώτος αναχώρησε από το Βερολίνο για το Λονδίνο, για να παραστεί στο 13ο ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

ESM: Με OPTION ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ''ΜΑΞΙΛΑΡΙ''

Τους όρους με τους οποίους θα διατεθεί η δόση των 15 δισ. ευρώ και θα λειτουργήσει το μαξιλάρι ρευστότητας περιλαμβάνει προσωρινή απόφαση του ESM. Με βάση αυτούς:
  • Το μέγιστο ποσό αυτής της πέμπτης δόσης θα είναι €15 δισ. και μπορεί να καταβληθεί στην Ελλάδα σε διαφορετικές εκταμιεύσεις.
  • Από το σύνολο της πέμπτης δόσης, ένα ποσό ως και €5,5 δισ., που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, θα εκταμιευτεί στον ξεχωριστό λογαριασμό και ένα ποσό ως και €9,5 δισ., που θα συνεισφέρει στο χτίσιμο του μαξιλαριού ρευστότητας, θα εκταμιευτεί στον ειδικό λογαριασμό για το μαξιλάρι ρευστότητας που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό.
  • Περαιτέρω δικλείδες ασφαλείας σχετικά με την εποπτεία του ειδικού λογαριασμού για το μαξιλάρι ρευστότητας και τη χρήση των δόσεων που εκταμιεύονται θα καθοριστούν στην σχετική Ανακοίνωση Αποδοχής. Αυτές θα διασφαλίζουν ότι το νομικό καθεστώς και η μηχανική του λογαριασμού τηρούνται και ότι έχουν τεθεί σε ισχύ επαρκείς προϋποθέσεις εποπτείας και πληροφόρησης. Θα προσφέρουν την κατάλληλη ευελιξία όσον αφορά την χρήση του μαξιλαριού ρευστότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται και με την χρήση των ίδιων πόρων της Ελλάδας και θα απαιτείται η έγκριση του ESM και ένα διορθωτικό σχέδιο όταν το μαξιλάρι ρευστότητας χρησιμοποιείται περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί.
O ΕSM θα έχει οποιαδήποτε στιγμή το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσει τον στόχο χρήσης αυτών των πόρων που έχουν παραμείνει στο λογαριασμό για το μαξιλάρι ρευστότητας, μετά από μια αξιολόγηση από το αν είναι απαραίτητοι ως μαξιλάρι ρευστότητας και από τα οφέλη μιας εναλλακτικής χρήσης των πόρων αυτών, μετά από μια απόφαση του Συμβουλίου των Διοικητών.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ