ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης
Συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της Α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015 επήλθε στη συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών Τραπεζών, το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση είναι τα εξής:

1. Αντικειμενική αξία κατοικίας 250.000 ευρώ

2. Υπόλοιπο δανείου 130.000 ευρώ

3. Εισοδηματικά κριτήρια:

*12.500 ευρώ για ένα άτομο
*21.000 ευρώ για το ζευγάρι
*5.000 ευρώ για κάθε παιδί


4. Κούρεμα του υπολοίπου ποσού δανείου όταν η αξία του υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

Σημαντικό θεωρείται ότι στη νέα ρύθμιση μπαίνουν και τα επαγγελματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

ESM: Με OPTION ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ''ΜΑΞΙΛΑΡΙ''

Τους όρους με τους οποίους θα διατεθεί η δόση των 15 δισ. ευρώ και θα λειτουργήσει το μαξιλάρι ρευστότητας περιλαμβάνει προσωρινή απόφαση του ESM. Με βάση αυτούς:
  • Το μέγιστο ποσό αυτής της πέμπτης δόσης θα είναι €15 δισ. και μπορεί να καταβληθεί στην Ελλάδα σε διαφορετικές εκταμιεύσεις.
  • Από το σύνολο της πέμπτης δόσης, ένα ποσό ως και €5,5 δισ., που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, θα εκταμιευτεί στον ξεχωριστό λογαριασμό και ένα ποσό ως και €9,5 δισ., που θα συνεισφέρει στο χτίσιμο του μαξιλαριού ρευστότητας, θα εκταμιευτεί στον ειδικό λογαριασμό για το μαξιλάρι ρευστότητας που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό.
  • Περαιτέρω δικλείδες ασφαλείας σχετικά με την εποπτεία του ειδικού λογαριασμού για το μαξιλάρι ρευστότητας και τη χρήση των δόσεων που εκταμιεύονται θα καθοριστούν στην σχετική Ανακοίνωση Αποδοχής. Αυτές θα διασφαλίζουν ότι το νομικό καθεστώς και η μηχανική του λογαριασμού τηρούνται και ότι έχουν τεθεί σε ισχύ επαρκείς προϋποθέσεις εποπτείας και πληροφόρησης. Θα προσφέρουν την κατάλληλη ευελιξία όσον αφορά την χρήση του μαξιλαριού ρευστότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται και με την χρήση των ίδιων πόρων της Ελλάδας και θα απαιτείται η έγκριση του ESM και ένα διορθωτικό σχέδιο όταν το μαξιλάρι ρευστότητας χρησιμοποιείται περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί.
O ΕSM θα έχει οποιαδήποτε στιγμή το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσει τον στόχο χρήσης αυτών των πόρων που έχουν παραμείνει στο λογαριασμό για το μαξιλάρι ρευστότητας, μετά από μια αξιολόγηση από το αν είναι απαραίτητοι ως μαξιλάρι ρευστότητας και από τα οφέλη μιας εναλλακτικής χρήσης των πόρων αυτών, μετά από μια απόφαση του Συμβουλίου των Διοικητών.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ