ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Χωρις «μονομερεις ενεργειες» ο προϋπολογισμος στις Βρυξελλες

Χωρις «μονομερεις ενεργειες» ο προϋπολογισμος στις Βρυξελλες
Το πρώτο μεταμνημονιακό προσχέδιο προϋπολογισμού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, υποβάλλει σήμερα στις Βρυξέλλες το Υπουργείο Οικονομικών, με ανατροπές της τελευταίας στιγμής και χωρίς τετελεσμένα για τις συντάξεις.
Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, κυβερνητική πηγή έδειχνε τον δρόμο της κατάθεσης προσχεδίου προϋπολογισμού χωρίς τις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων, αλλά με την ενσωμάτωση των θετικών μέτρων που έχει εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, τα οποία θα έπαιρναν τη θέση των προνομοθετημένων αντιμέτρων.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν προσχέδιο με τις περικοπές και παράλληλη ενσωμάτωση των ελληνικών εναλλακτικών προτάσεων.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως τελικά το προσχέδιο το οποίο υποβάλλεται σήμερα θα περιλαμβάνει το «σενάριο βάσης» με τις περικοπές των συντάξεων, όπως υποβλήθηκε στη Βουλή, ενώ παράλληλα θα καταγράφεται η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, με εκτεταμένη τεκμηρίωση, να μην εφαρμόσει τα προνομοθετημένα μέτρα. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε, το Σάββατο, δήλωσε πως ο προϋπολογισμός στην τελική του μορφή θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει μόνο αντίμετρα και όχι μέτρα.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, σχετικά με την διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αύριο Τρίτη.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσει.
Το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση δέκα ημερών. Οι δύο Πρωθυπουργοί είχαν μακρά και διεξοδική συνομιλία για περίπου μία ώρα, αναλύοντας όλο το πλέγμα των ''αγκαθιών'' για τη συμφωνία. Μάλιστα, ανανέωσαν το τηλεφωνικό ραντεβού τους για αύριο Τρίτη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από κυβερνητικές πηγές, «για να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες».
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ