ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το Δουβλίνο δεν λειτουργεί πλέον. Χρειαζόμαστε έναν νέο ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο υποστηρίζει ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Αugsburger Allgemeine», υπεραμύνεται της πολιτικής των ανοικτών συνόρων το 2015 που εφάρμοσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής σε χώρες εκτός Ε.Ε. τονίζει ότι δεν πρόκειται για νέο Γκουαντάναμο.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τονίζει τη σημασία και την αποτελεσματικότητα που έχουν οι συμφωνίες της Ε.Ε. με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα κατανομής προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία έχει λειτουργήσει. Όλα αυτά τα μέτρα συνολικά δείχνουν ότι η Ε.Ε δεν ήταν αδρανής, έστω κι αν πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Αλλά και αυτό θα το επιτύχουμε υποστηρίζει, τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να γίνει φρούριο, διότι αυτό θα μας απομόνωνε. Στόχος πρέπει να είναι η μείωση της παράτυπης μετανάστευσης και η αναχαίτιση των διακινητών».

«Χρειαζόμαστε έναν νέο ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο»

Αναφερόμενος στα κέντρα διέλευσης, ή υποδοχής, σε τρίτες χώρες στη βόρεια Αφρική ή στα Βαλκάνια, ο κ. Αβραμόπουλος κατηγορηματικά τόνισε ότι «δεν πρόκειται για φυλακές, όπως το Γκουαντάναμο. Αυτό απαγορεύεται από την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αυτό που συζητείται επί του παρόντος είναι η δυνατότητα να μεταφέρονται οι διασωθέντες -στη θάλασσα- πρόσφυγες και σε χώρες εκτός Ε.Ε. Αυτοί που χρειάζονται προστασία θα μπορούσαν κατόπιν να μεταφερθούν απευθείας στην Ευρώπη. Όσοι δεν χρειάζονται προστασία, θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους».


Στην ερώτηση για το ποια είναι τώρα τα επόμενα αναγκαία βήματα, υπογράμμισε ότι «το Δουβλίνο δεν λειτουργεί πλέον. Χρειαζόμαστε έναν νέο ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο. Πρέπει να είναι έντιμος και δεν επιτρέπεται να μετατοπίζει την ευθύνη μόνο στα παράκτια κράτη. Θέλουμε να αυξήσουμε τα επόμενα δύο χρόνια τα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και την ακτοφυλακή κατά 10.000 συνοριοφύλακες. Χρειαζόμαστε, επίσης, πολιτικά υπεύθυνες λύσεις για να σταματήσουμε την εισροή παράτυπων μεταναστών».

Όσον αφορά την κατάργηση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων, εάν η προστασία των εξωτερικών συνόρων ξαναλειτουργήσει, ο αρμόδιος επίτροπος είπε ότι υπάρχουν πέντε κράτη μέλη που ζήτησαν και αιτιολόγησαν, στην Επιτροπή, τους συνοριακούς ελέγχους. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση. Διότι αυτό θα σήμαινε το τέλος του χώρου Σένγκεν, κατά συνέπεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα αυτής της κοινότητας είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ