ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο
Μ’ αυτήν την ευκαιρία και στο περιθώριο των συζητήσεων, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Πιέρ Μοσκοβισί, για τη γενική πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Έθεσε μάλιστα, ζήτημα συντάξεων, αναφέροντας ότι απ’ του χρόνου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του στόχου του 3,5%, ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι, μέσω της αναστολής ή και της κατάργησης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.
Άφησε δε, να διαφανεί πως αργότερα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ενδεχομένως κι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις φόρων και αυξήσεις δαπανών. Και τους κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα κινδυνεύσει η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του δικτύου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. από χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρήτρια χώρα.
Διοργανωτής ήταν το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Επρόκειτο για κομματική συνάντηση που γίνεται παραδοσιακά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.
Ήδη ο κ. Τσακαλώτος αναχώρησε από το Βερολίνο για το Λονδίνο, για να παραστεί στο 13ο ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα ελαφρά επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι εν μέσω εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων. 
Σημαντική πτώση του σχετικού δείκτη είχαμε στη χώρα μας, καθώς το καθεστώς αυστηρής εποπτείας και τα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019, ρίχνουν τη σκιά τους στις προσδοκίες για τα οφέλη της εξόδου από το πρόγραμμα. 
Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος της Ευρωζώνης για τη νομισματική ένωση των 19 κρατών- μελών υποχώρησε ελαφρά στις 112,3 μονάδες τον Ιούνιο από 112,5 μονάδες τον Μάιο. Ήταν, ωστόσο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters τον τοποθετούσαν στις 112 μονάδες. Το κλίμα στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών έμεινε αμετάβλητο, ωστόσο επιδεινώθηκε στις κατασκευές, ενώ φθίνουσα ήταν και η πορεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 
Ο δείκτης της Κομισιόν για την Ελλάδα κατέγραψε πτώση 1,7 μονάδων, στις 102,5 από 104,2 μονάδες τον Μάιο. Σημειώνεται δε ότι είχαμε επιδείνωση όλων των επιμέρους δεικτών, με τις χειρότερες επιδόσεις στον κλάδο κατασκευών. Ο δείκτης για το κλίμα στις κατασκευές έκανε βουτιά στις -47,8 από -39 μονάδες, ενώ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε πτώση στο -52,4 από -51. Ο δείκτης της βιομηχανίας υποχώρησε οριακά στο -1,6 από -1,5.
Σε θετικό έδαφος, αν και μειωμένος, κινείται ο δείκτης  λιανικού εμπορίου, που διαμορφώθηκε στις 2,6 μονάδες έναντι 6,4 μονάδων τον Μάιο και 10,4 μονάδων τον Απρίλιο. Την καλύτερη επίδοση παρουσιάζει ο κλάδος υπηρεσιών, με τον επιμέρους δείκτη στις 21 μονάδες τον Ιούνιο. Πρόκειται, ωστόσο, για πτώση 4,1 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΑΜΠΕ 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ