LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα ελαφρά επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι εν μέσω εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων. 
Σημαντική πτώση του σχετικού δείκτη είχαμε στη χώρα μας, καθώς το καθεστώς αυστηρής εποπτείας και τα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019, ρίχνουν τη σκιά τους στις προσδοκίες για τα οφέλη της εξόδου από το πρόγραμμα. 
Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος της Ευρωζώνης για τη νομισματική ένωση των 19 κρατών- μελών υποχώρησε ελαφρά στις 112,3 μονάδες τον Ιούνιο από 112,5 μονάδες τον Μάιο. Ήταν, ωστόσο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters τον τοποθετούσαν στις 112 μονάδες. Το κλίμα στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών έμεινε αμετάβλητο, ωστόσο επιδεινώθηκε στις κατασκευές, ενώ φθίνουσα ήταν και η πορεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 
Ο δείκτης της Κομισιόν για την Ελλάδα κατέγραψε πτώση 1,7 μονάδων, στις 102,5 από 104,2 μονάδες τον Μάιο. Σημειώνεται δε ότι είχαμε επιδείνωση όλων των επιμέρους δεικτών, με τις χειρότερες επιδόσεις στον κλάδο κατασκευών. Ο δείκτης για το κλίμα στις κατασκευές έκανε βουτιά στις -47,8 από -39 μονάδες, ενώ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε πτώση στο -52,4 από -51. Ο δείκτης της βιομηχανίας υποχώρησε οριακά στο -1,6 από -1,5.
Σε θετικό έδαφος, αν και μειωμένος, κινείται ο δείκτης  λιανικού εμπορίου, που διαμορφώθηκε στις 2,6 μονάδες έναντι 6,4 μονάδων τον Μάιο και 10,4 μονάδων τον Απρίλιο. Την καλύτερη επίδοση παρουσιάζει ο κλάδος υπηρεσιών, με τον επιμέρους δείκτη στις 21 μονάδες τον Ιούνιο. Πρόκειται, ωστόσο, για πτώση 4,1 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΑΜΠΕ 
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ