ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης
Συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της Α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015 επήλθε στη συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών Τραπεζών, το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση είναι τα εξής:

1. Αντικειμενική αξία κατοικίας 250.000 ευρώ

2. Υπόλοιπο δανείου 130.000 ευρώ

3. Εισοδηματικά κριτήρια:

*12.500 ευρώ για ένα άτομο
*21.000 ευρώ για το ζευγάρι
*5.000 ευρώ για κάθε παιδί


4. Κούρεμα του υπολοίπου ποσού δανείου όταν η αξία του υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

Σημαντικό θεωρείται ότι στη νέα ρύθμιση μπαίνουν και τα επαγγελματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα ελαφρά επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι εν μέσω εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων. 
Σημαντική πτώση του σχετικού δείκτη είχαμε στη χώρα μας, καθώς το καθεστώς αυστηρής εποπτείας και τα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019, ρίχνουν τη σκιά τους στις προσδοκίες για τα οφέλη της εξόδου από το πρόγραμμα. 
Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος της Ευρωζώνης για τη νομισματική ένωση των 19 κρατών- μελών υποχώρησε ελαφρά στις 112,3 μονάδες τον Ιούνιο από 112,5 μονάδες τον Μάιο. Ήταν, ωστόσο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters τον τοποθετούσαν στις 112 μονάδες. Το κλίμα στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών έμεινε αμετάβλητο, ωστόσο επιδεινώθηκε στις κατασκευές, ενώ φθίνουσα ήταν και η πορεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 
Ο δείκτης της Κομισιόν για την Ελλάδα κατέγραψε πτώση 1,7 μονάδων, στις 102,5 από 104,2 μονάδες τον Μάιο. Σημειώνεται δε ότι είχαμε επιδείνωση όλων των επιμέρους δεικτών, με τις χειρότερες επιδόσεις στον κλάδο κατασκευών. Ο δείκτης για το κλίμα στις κατασκευές έκανε βουτιά στις -47,8 από -39 μονάδες, ενώ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε πτώση στο -52,4 από -51. Ο δείκτης της βιομηχανίας υποχώρησε οριακά στο -1,6 από -1,5.
Σε θετικό έδαφος, αν και μειωμένος, κινείται ο δείκτης  λιανικού εμπορίου, που διαμορφώθηκε στις 2,6 μονάδες έναντι 6,4 μονάδων τον Μάιο και 10,4 μονάδων τον Απρίλιο. Την καλύτερη επίδοση παρουσιάζει ο κλάδος υπηρεσιών, με τον επιμέρους δείκτη στις 21 μονάδες τον Ιούνιο. Πρόκειται, ωστόσο, για πτώση 4,1 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΑΜΠΕ 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ