ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία, σύμφωνα με το militaire.gr.
Είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα ''σύνορα'' αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο ''τριεθνές'', στο σημείο που ''ενώνονται'' η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ''ΨΑΡΑ'' του Π.Ν. Δεν υπάρχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως συνέβαινε στην αρχή αυτής της ''μίνι κρίσης''. Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει στη περιοχή του οικοπέδου 10 όπου η ExxonMobil συνεχίζει τη γεώτρησή της.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα ελαφρά επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι εν μέσω εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων. 
Σημαντική πτώση του σχετικού δείκτη είχαμε στη χώρα μας, καθώς το καθεστώς αυστηρής εποπτείας και τα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019, ρίχνουν τη σκιά τους στις προσδοκίες για τα οφέλη της εξόδου από το πρόγραμμα. 
Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος της Ευρωζώνης για τη νομισματική ένωση των 19 κρατών- μελών υποχώρησε ελαφρά στις 112,3 μονάδες τον Ιούνιο από 112,5 μονάδες τον Μάιο. Ήταν, ωστόσο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters τον τοποθετούσαν στις 112 μονάδες. Το κλίμα στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών έμεινε αμετάβλητο, ωστόσο επιδεινώθηκε στις κατασκευές, ενώ φθίνουσα ήταν και η πορεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 
Ο δείκτης της Κομισιόν για την Ελλάδα κατέγραψε πτώση 1,7 μονάδων, στις 102,5 από 104,2 μονάδες τον Μάιο. Σημειώνεται δε ότι είχαμε επιδείνωση όλων των επιμέρους δεικτών, με τις χειρότερες επιδόσεις στον κλάδο κατασκευών. Ο δείκτης για το κλίμα στις κατασκευές έκανε βουτιά στις -47,8 από -39 μονάδες, ενώ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε πτώση στο -52,4 από -51. Ο δείκτης της βιομηχανίας υποχώρησε οριακά στο -1,6 από -1,5.
Σε θετικό έδαφος, αν και μειωμένος, κινείται ο δείκτης  λιανικού εμπορίου, που διαμορφώθηκε στις 2,6 μονάδες έναντι 6,4 μονάδων τον Μάιο και 10,4 μονάδων τον Απρίλιο. Την καλύτερη επίδοση παρουσιάζει ο κλάδος υπηρεσιών, με τον επιμέρους δείκτη στις 21 μονάδες τον Ιούνιο. Πρόκειται, ωστόσο, για πτώση 4,1 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΑΜΠΕ 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ