ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Χωρις «μονομερεις ενεργειες» ο προϋπολογισμος στις Βρυξελλες

Χωρις «μονομερεις ενεργειες» ο προϋπολογισμος στις Βρυξελλες
Το πρώτο μεταμνημονιακό προσχέδιο προϋπολογισμού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, υποβάλλει σήμερα στις Βρυξέλλες το Υπουργείο Οικονομικών, με ανατροπές της τελευταίας στιγμής και χωρίς τετελεσμένα για τις συντάξεις.
Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, κυβερνητική πηγή έδειχνε τον δρόμο της κατάθεσης προσχεδίου προϋπολογισμού χωρίς τις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων, αλλά με την ενσωμάτωση των θετικών μέτρων που έχει εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, τα οποία θα έπαιρναν τη θέση των προνομοθετημένων αντιμέτρων.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν προσχέδιο με τις περικοπές και παράλληλη ενσωμάτωση των ελληνικών εναλλακτικών προτάσεων.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως τελικά το προσχέδιο το οποίο υποβάλλεται σήμερα θα περιλαμβάνει το «σενάριο βάσης» με τις περικοπές των συντάξεων, όπως υποβλήθηκε στη Βουλή, ενώ παράλληλα θα καταγράφεται η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, με εκτεταμένη τεκμηρίωση, να μην εφαρμόσει τα προνομοθετημένα μέτρα. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε, το Σάββατο, δήλωσε πως ο προϋπολογισμός στην τελική του μορφή θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει μόνο αντίμετρα και όχι μέτρα.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Bild: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και ένα «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα, πιθανότατα από τα αδιάθετα κεφάλαια του τρίτου προγράμματος, σχεδιάζουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που περιήλθε στην κατοχή της Bild

Τα βασικά σημεία του σχεδίου είναι τα ακόλουθα: 
  • Τα παλαιά δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) θα παραταθούν κατά τουλάχιστον τρία χρόνια και τα επιτόκιά τους θα μειωθούν περαιτέρω. 
  • Η Ελλάδα θα λάβει περί τα 5 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τις τοποθετήσεις της στα ελληνικά ομόλογα.
  • Επίσης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει δάνεια κατά την περίοδο, μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Πρόκειται για κεφάλαια, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το πρόγραμμα και τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως μαξιλάρι ασφαλείας, από τη στιγμή που η Αθήνα έχει απορρίψει την προληπτική γραμμή. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία πρόταση, την οποία βλέπουν θετικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ν.Δ. 
Reuters/AΜΠΕ 

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ