ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

EBRD: ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,2% ΕΦΕΤΟΣ

Αμετάβλητες διατηρεί τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία και εμφανίζεται πιο αισιόδοξη σε σχέση με τον ΟΟΣΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα αναθεωρεί προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για αρκετές οικονομίες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, όπως και για την περιοχή της Ασίας, κάνοντας λόγο για συνέχεια στην ευρεία ανάκαμψη. Προειδοποιεί πάντως ότι δεν λείπουν οι κίνδυνοι, με κυριότερους το αυξανόμενο εταιρικό χρέος, τις υψηλές αποτιμήσεις στις αγορές και τον λαϊκισμό.
 
Η EBRD εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 2,2% φέτος, ενώ προβλέπει ότι θα ανεβάσει ελαφρώς ταχύτητα στο 2,3% το 2019. Στην έκθεσή της επισημαίνει ότι η «η ανάκαμψη στην Ελλάδα αναμένεται να ενισχυθεί σταδιακά περαιτέρω, ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν για τον τουρισμό το 2017 και αύξηση της απασχόλησης». Βλέπει βελτιωμένες προοπτικές για την αγορά εργασίας και τις επενδύσεις και τόνωση της εμπιστοσύνης. 

Yπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ κατέβασε πρόσφατα τον πήχη για την ανάπτυξη στο 2% φέτος και στο 1,8% για το 2019. Ο ΟΟΣΑ αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης 2% τόσο το 2018 όσο και την επόμενη χρονιά. 
Η EBRD παρακολουθεί την πορεία 37 οικονομιών σε τρεις ηπείρους, από την Εσθονία έως την Αίγυπτο και από το Μαρόκο έως τη Μογγολία. Για την ομάδα αυτή βλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 3,3% για το 2018, έναντι εκτίμησης για 3% στην έκθεση του Νοεμβρίου. Υπολογίζει ότι το 2019 θα κατεβάσουν ελαφρώς ταχύτητα στο 3,2%. Πρόκειται για επιβράδυνση σε σχέση με τους ρυθμούς 3,8% του 2017, γεγονός που αντανακλά το περιβάλλον αβεβαιότητας και τους κινδύνους, που προναφέραμε. 
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ