ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κλειστοί δρόμοι σήμερα 26/4 στο κέντρο της Αθήνας, για την διεξαγωγή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων. ***** «Χέρι - χέρι» με τον Ιερώνυμο για τις ψήφους της Δεξιάς του Κυρίου. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές -Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης στην τραγωδία των Τεμπών είναι η επικοινωνιακή διαχείριση. ***** Απόπειρα αναβίωσης του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου βλέπει η Κουμουνδούρου με «καλπάζουσα απήχηση Κασσελάκη». ***** Κασσελάκης: «Δεν θα σοκαριστείτε με το πόθεν έσχες μου - Πριν τις Ευρωεκλογές τα περιουσιακά μου στοιχεία». ***** Τραγωδία στην Ελευσίνα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 31χρονος - Τραυματίας ένας 25χρονος. ***** Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν αγορά όπλων 6 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ;

Στα εξ ων συνετέθη κινδυνεύει να διαλυθεί το Κίνημα Αλλαγής, η ενιαία προσπάθεια που ξεκίνησε από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2017 και κατέληξε στις αρχές Μαρτίου στο ιδρυτικό συνέδριο. Αυτό που όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν ομολογούσε, δηλαδή οι προσωπικές στρατηγικές η πλήρης διάσταση απόψεων σε κρίσιμα θέματα, η αδυναμία σύνθεσης και κυρίως οι προσωπικοί εγωισμοί, έχουν βγει στο φως και απειλούν την προσπάθεια.

Η ανοικτή ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα αφού από την αρχή η προσπάθεια υπονομεύτηκε εκ των έσω. Και δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι αν δεν υπάρξει από την αρχή ενότητα, αν δεν υπάρξει ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα και όργανα, τότε η μεγάλη Κεντροαριστερά δεν θα είχε καλό τέλος.

Η Φώφη Γεννηματά σε μια επίδειξη δύναμης και ταυτόχρονα μια κίνηση υψηλού ρίσκου, ουσιαστικά προειδοποίησε ακόμη και με διαγραφές στελέχη που εμφανίζονται να είναι σε άλλη κατεύθυνση από τα επίσημα όργανα του Κινήματος. Κατά κύριο λόγο «έδειξε» τον Γιάννη Ραγκούση που φλέρταρε ξεκάθαρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη και το ''Ποτάμι'' για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις εντός κι εκτός Βουλής.

Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει περαιτέρω εσωκομματικές… παραφωνίες. «Έως εδώ. Δεν θα επιτρέψω να αλλοιώσουν την εικόνα του Κινήματος και να θολώσουν το πολιτικό μας στίγμα», με συνεργάτες της να μην αποκλείουν ακόμα και διαγραφές, εφόσον συνεχιστεί αυτό το κλίμα. «Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με τη δήλωσή της στο protothema.gr, απευθυνόταν σε όλους. Χτυπάει στην ουσία το… καμπανάκι προς πάσα κατεύθυνση. Κάποια πράγματα έπρεπε να μπουν στη θέση τους», έλεγε στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά, η οποία βλέπει οργανωμένο σχέδιο εναντίον Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Ο λαός της παράταξης, λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, «μίλησε πριν από λίγους μήνες. Το ότι η Φώφη Γεννηματά έχει επιλέξει να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους προς όφελος της ενότητας, δεν πρέπει να θεωρηθεί μειονέκτημα».

«Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν», είναι η απάντηση της Σεβαστουπόλεως, απευθυνόμενη «σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση από την πολιτική στην μικροπολιτική». Επί της ουσίας, στο ''Ποτάμι'' αισθάνονται ως ένα βαθμό περιθωριοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται ερήμην τους.  

Ειδικά για το θέμα των εκλογών, από το περιβάλλον της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνεται ότι το πρωινό της προηγούμενης Τετάρτης επικοινώνησε και ενημέρωσε όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για το αίτημά της περί άμεσων εκλογών και τους έθεσε υπόψιν την επιστολή που θα κατέθετε λίγες ώρες αργότερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. «Αν κάποιος δεν την διάβασε ή δεν κατάλαβε τι διάβασε και διαφοροποιείται, είναι δικό του θέμα», σημειώνουν.

Μόλις χθες, εξάλλου, ο βουλευτής του ''Ποταμιού'' Σπύρος Δανέλλης είχε διαφοροποιηθεί  από την πρόεδρο του Κινήματος για το θέμα των εκλογών, επιτείνοντας τη σύγχυση. «Οι εκλογές δεν βοηθούν τώρα. Η κα Γεννηματά εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, είναι η πρόεδρος, αλλά πρέπει να βρούμε έναν κοινό βηματισμό και για αυτό πρέπει να είναι πιο προσεκτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε η ΔΗΜΑΡ, σε άτυπη ενημέρωσή της. «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις», τονίζεται στη σχετική αναφορά.

Δηλαδή, κοινώς κουλουβάχατα! αγαπητοί φίλοι. Το καράβι για να πάει καλά, θέλει μόνο έναν καπετάνιο, διαφορετικά....όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει!



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ