Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ν.Δ.: ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ν.Δ. μετά τα πυρά που δέχθηκε από το Μαξίμου για τη στάση που τήρησε στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου ως προς τις διατάξεις που αφορούσαν τα εργασιακά. «Η κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, ''έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών'' αναρωτιέται ''τι θα είχε συμβεί'' αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία. Να τους πούμε τι δεν θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων», τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξηγώντας γιατί καταψήφισε τη διάταξη που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων, η Ν.Δ. είπε ότι συμφωνεί επί της ουσίας και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα την έβαζε «σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς». Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση «να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».

Κυβερνητικά «πυρά» κατά Ν.Δ. για τα εργασιακά

Σημειώνετε ότι νωρίς το μεσημέρι η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αιχμή τα εργασιακά, ορμώμενη από τη στάση που τήρησε κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να τονίσουν ότι η Ν.Δ.:
  • Καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης.
  • Καταψήφισε τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, «υποστηρίζοντας απροκάλυπτα, ή «ξετσίπωτα», όπως λέει ο λαός μια εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: απέναντι στην πρόβλεψη να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό. 
Βάσει των παραπάνω οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση». «Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ, ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς», πρόσθεσαν.     

Καταλήγοντας, οι κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι «όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Η δική της αντίληψη για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Απροκάλυπτα. Ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ