ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το ΔΝΤ είναι αισιόδοξο σε ό,τι αφορά μια συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 22 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNBC ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανέφερε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει πλήρως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης πριν λάβει οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σεντένο, υπάρχουν ακόμα «ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση χρέους.

«Έχουμε την καλή διάθεση να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», σημείωσε ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ, καλώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να επιδείξουν υπομονή.

Από την άλλη πλευρά, στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων εστίασε ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Καλίν Άνεβ Γιάνσε στη γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung«Το πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2018, άρα άλλους οκτώ μήνες. Οι Έλληνες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στα δημόσια οικονομικά. Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 15% του ΑΕΠ. Πέρυσι, η χώρα είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα γύρω στο 0,7%. Τόσο τεράστιες βελτιώσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και χωρίς τα προγράμματά μας», ανέφερε. 

Ακόμη, ο γ.γ. του ESM είπε ότι «η χώρα πρέπει τώρα να συνεχίσει σε αυτή την πορεία μεταρρυθμίσεων και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο» και πως «τότε οι Έλληνες αναμένεται να είναι σε θέση να πάρουν την αναχρηματοδότηση στα δικά τους χέρια και να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά από μόνοι τους».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι Έλληνες θα έχουν συχνότερη παρουσία στην πρωτογενή αγορά ομολόγων το 2018, απάντησε ότι «είναι λογικό να τεστάρουν τώρα την αγορά με το σωστό είδος έκδοσης». 
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ