Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας σε 10 μήνες και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα από τις αγορές, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro χαρακτήρισε καλή ένδειξη την πρώτη επιτυχημένη έκδοση ομολόγου το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε ότι η πρόοδος της Ελλάδας ήταν σημαντική και πέρυσι οπότε είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της αντί ελλείμματος μεγαλύτερου από το 15% του ΑΕΠ που είχε το 2009.

Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν πρόσθετο προϋπολογισμό για τις περιπτώσεις ασύμμετρων οικονομικών σοκ, που θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο 1% έως 2% του ΑΕΠ της, δηλαδή σε 100 έως 200 δισ. ευρώ. «Για παράδειγμα, μία υποθετική περίπτωση θα μπορούσε να είναι η Ιρλανδία, εφόσον η χώρα χρειασθεί κεφάλαια αν ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε ένα πολύ σκληρό Brexit. Αυτό θα ήταν πολύ διαφορετικό από τη διάσωση με όρους, όπως έχουμε κάνει για την Ελλάδα και άλλες χώρες», είπε. «Έχουμε ήδη μέσα για να μειώνουμε τις αποκλίσεις εντός της Ε.Ε.»και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα μεταβιβάσεις προς φτωχότερες χώρες στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και των επενδυτικών προγραμμάτων του σχεδίου Γιούνκερ. Τα μέσα αυτά θα μπορούσαν να ενισχυθούν».

Όσον αφορά τη μετεξέλιξη του ΕΜΣ σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι σχεδόν όλες οι χώρες στηρίζουν μία τέτοια εξέλιξη, αλλά επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Το ΕΝΤ, σημείωσε, θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα συγκεκριμένα καθήκοντα που επιτελούσε έως τώρα στην Ευρώπη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Πιθανότατα, θα ''τρέχει'' τις αποστολές μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδίως αναφορικά με τον σχεδιασμό των όρων των προγραμμάτων διάσωσης και την παρακολούθησή τους».
Υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να έχει έναν υπουργό Οικονομικών, που θα συντονίζει τις οικονομικές πολιτικές των χωρών και θα την εκπροσωπεί στα διεθνή όργανα, όπως τη G20 και το ΔΝΤ. «Αλλά αυτό θα πάρει σίγουρα κάποια χρόνια», πρόσθεσε.

Ως πρώτη αλλαγή για την Ευρωζώνη έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης. «Πρέπει να υπάρξει ένα πρόσθετο δίχτυ ασφαλείας, για περιπτώσεις τραπεζικών κρίσεων και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. «Ένα άλλο βασικό θέμα θα ήταν η ευρωπαϊκή ασφάλιση των καταθέσεων, που θα ήταν χρήσιμη», τόνισε. Οι μισές χώρες, είπε, ιδιαίτερα η Γερμανία και η Βόρεια Ευρώπη είναι αντίθετες σε αυτό, όσο οι πιο αδύναμες τράπεζες δεν έχουν λύσει τα θέματα που έχουν με προβληματικά στοιχεία του ενεργητικού τους και δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω μείωση των κινδύνων. «Αυτή συνεχίζεται. Για παράδειγμα, η Ιταλία έλυσε το πρόβλημα τριών τραπεζών της το καλοκαίρι», πρόσθεσε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ