LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κύρωσε την Παρασκευή με την υπογραφή του την εργασιακή μεταρρύθμιση, η οποία έχει λάβει τη στήριξη του κοινοβουλίου της χώρας.
Η μεταρρύθμιση, την οποία ο κ. Μακρόν είχε εξαγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου - Μαΐου, έχει ως άξονα τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό, καθώς και την αποδυνάμωση της δυνατότητας παρέμβασης των μεγάλων - κεντρικών συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών σε επιχειρήσεις με μικρό αριθμό εργαζομένωνΤις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης είχαν αναλύσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ και η υπουργός Εργασίας Μουριέλ Πενικό.
Η κυβέρνηση Φιλίπ στηρίζεται σε ευρεία πλειοψηφία την οποία αποτελούν το κεντρώο - σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα «Η Δημοκρατία Εμπρός!» (REM), το οποίο είχε ιδρύσει το 2016 ο κ. Μακρόν και το οποίο διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, το παραδοσιακό κεντρώο «Δημοκρατικό Κίνημα» (MoDem), καθώς και από την κεντρώα - κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα «Οι Εποικοδομητικοί» (LC).
Οι αλλαγές έχουν συναντήσει αντίσταση, κυρίως από την ιστορική αριστερή συνομοσπονδία εργασίας CGT.
ΑΜΠΕ/Reuters
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ