ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


                    Οι ομιλίες των λοιπών πολιτικών αρχηγών
Υλοποιούμε, σε ένα πλαίσιο πολύ μεγάλων δυσκολιών, ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με σταθερά βήματα, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας ότι στο σκέλος της οικονομίας η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί και πως η χώρα καταγράφει θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης. Μιλώντας στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο κ. Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «βρισκόμαστε σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης -πιστεύουμε- λήξης της περιόδου των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα».

Όπως είπε, το τέλος αυτής της περιόδου δεν είναι απλώς μια ημερομηνία που πρέπει να περιμένουμε καρτερικά, αντίθετα η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να φτιάξουμε το πλαίσιο της νέας εποχής, οργανικό κομμάτι της οποίας είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, που λεηλατήθηκε τα μνημονιακά χρόνια, και να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες με καθολικό τρόπο, δίχως ταξικούς και εισοδηματικούς φραγμούς. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, απεδείχθη ότι η αξιοπιστία και το κύρος τη χώρας δεν ήταν συνάρτηση της πολιτικής βούλησης και του βαθμού στον οποίο οι κυβερνήσεις ήταν πειθήνιες στις διαθέσεις των δανειστών. Αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας την περίοδο 2010 2014, «όταν ακούσαμε ότι "μαζί τα φάγαμε", ότι είναι ευλογία τα μνημόνια». Πρόσθεσε πως η αξιοπιστία είναι συνάρτηση της δυνατότητας να υπερασπίζεται κανείς την αξιοπρέπεια των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον, της βούλησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά και των αποτελεσμάτων που εισπράττει στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός απάντησε και στις βολές που δέχεται η κυβέρνηση για την επιλογή των σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση: «Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού, για σας η αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο θα το κρατάνε μόνο τα παιδάκια που έχουν καλό βαθμό ... Αριστεία δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια, το εθνικό σύμβολο έχουν το δικαίωμα να το κρατούν όλοι, αριστεία είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, να ανοίγουν αντί να κλείνουν βιβλιοθήκες να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μένουν στη χώρα αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα, ενώ εσείς τον είχατε συρρικνώσει, αριστεία είναι να προσπαθούμε να στήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της».

Γενικότερα, αναφερόμενος και στα θέματα της Υγείας, χαρακτήρισε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας συντηρητική, με νεοφιλελεύθερο πρόσημο. Σε αντιδιαστολή, σημείωσε πως «η καθολική πρόσβαση στα δημόσια αγαθά ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής τάξης ή καταγωγής είναι θεμελιώδης αρχή μίας Ελλάδας που εμείς οραματιζόμαστε, ισότητας και δικαιοσύνης». «Δώσαμε και δίνουμε μία μάχη στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά αυτό το όραμα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας» πρόσθεσε. Ειδικότερα, ανέφερε πως το έλλειμμα δικτύου των Πρωτοβάθμιων Φορέων Υγείας συνέβαλε καθοριστικά στη γιγάντωση δύο βασικών στρεβλώσεων του ελληνικού συστήματος υγείας. «Σήμερα, δημιουργώντας το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους τους πολίτες, καλύπτουμε μία διαχρονική έλλειψη του ΕΣΥ» επισήμανε και απέδωσε τις ευθύνες στον «νοσοκομειακοκεντρικό και ιατροκεντρικό χαρακτήρα, καθώς και στην ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και την αγωγή υγείας». «Το δικό μας όραμα είναι η καθολική πρόσβαση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Το δικό σας όραμα ποιο είναι; Υπηρετείτε με σαφήνεια τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας, της Παιδείας» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στη Ν.Δ.

«Επιχειρούμε μία συνολική αλλαγή στον προσανατολισμό και τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέσα από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση, αποφεύγοντας τις χρόνιες αναμονές. Οι μεγάλες ελλείψεις στον τομέα αυτό εμφανίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και έτσι δημιουργείται η συμφόρηση στα νοσοκομεία. Προχωράμε στη δημιουργία 250 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 65 αστικές περιοχές της χώρας. Κάθε μονάδα θα καλύψει τον μεγαλύτερο αριθμό αναγκών κάθε αστικού κέντρου» συνέχισε ο Πρωθυπουργός. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε πως η ανάκαμψη δεν μετριέται μονάχα στους δείκτες αλλά στην καθημερινότητα των πολιτών και διαβεβαίωσε πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε η η ευημερία των αριθμών να συνοδευτεί από την ευημερία των ανθρώπων». «Η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια εμβληματικού χαρακτήρα μεταρρύθμιση στην υγεία, που θα βελτιώσει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας», πρόσθεσε.


     Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πάει τη χώρα στο πουθενά

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα που ανέκυψε με τους σημαιοφόρους στα Δημοτικά, και όχι μόνο, εξαπέλυσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Πάτε τη χώρα στο πουθενά, εκεί όπου δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος. Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι, αλλά η επιλογή τους θα είναι θέμα τύχης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές, το ξέραμε ... Σας ενοχλούν τελικά αυτοί που τα καταφέρνουν; ... Η σημαία προσφέρεται ως επιβράβευση στον μαθητή που την κρατάει για την προσπάθεια που έχει κάνει». Παράλληλα, επέκρινε και τους ΑΝΕΛ: «Οι ΑΝΕΛ τι λένε για όλα αυτά; Βάζετε την καρέκλα πάω από το φιλότιμο;».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση πως δεν έχει όραμα για τη χώρα, ούτε και αναστολές, «το στοιχειώδες αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης στην άσκηση της εξουσίας». «Γιατί δεν καταδικάζετε όλα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα αυτές τις μέρες; Πραξικόπημα δεν λέγεται αυτό που κάνει ο Μαδούρο;» ρώτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συμπλήρωσε: «Φοβάστε να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν για τις συνεννοήσεις που επιχειρήσατε να κάνετε μαζί τους». Κλείνοντας, επανέλαβε πως «θα τα μάθουμε όλα στην Εξεταστική που θα κάνει η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα».


          Φώφη Γεννηματά: Η αδιαφάνεια κυριαρχεί στο ΕΣΥ

«Το ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που όχι απλώς δεν έπρεπε να διχάζει, αλλά να ενώνει» ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «καλύπτει την περίοδο 2004-2009», όταν, όπως ανέφερε, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείφθηκε και η σπατάλη στο φάρμακο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη». Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι «και σήμερα οι κομματικές παρεμβάσεις γίνονται καθεστώς και η αδιαφάνεια κυριαρχεί». Επίσης, επισήμανε ότι στόχος του κόμματός της είναι «να σταματήσει η διάλυση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και σημείωσε ότι με όσα πράττει η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας «θίγονται πρώτα τα χαμηλά στρώματα».

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση στην πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημιουργία νόμου που θα διασφαλίζει τις συντάξεις χηρείαςΑκόμη, υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ, μετά από 35 χρόνια λειτουργίας του και μετά την κακοποίηση που υπέστη αυτά τα χρόνια, χρειάζεται αναγέννηση και ανασυγκρότηση: «Χρειαζόμαστε ένα νέο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας που εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Ένα σύστημα βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό».
Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δομές, διακυρρήσει ότι θα δημιουργήσει άλλες, χωρίς μελέτες και πόρους, προφανώς για να κάνει προσλήψεις συμβασιούχων. «Συμβασιούχους που θα αφήσετε πίσω για την επόμενη κυβέρνηση που θα πρέπει να βρει χρήματα όταν θα λήξουν οι συμβάσεις τους» είπε με δεικτικό τρόπο, κάνοντας λόγο για «παιχνίδια εις βάρος ανθρώπων και της υγείας και δη με κοινοτικούς πόρους».
«Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει σχεδιασμούς επί χάρτου τα κέντρα υγείας δεινοπαθούν», υπογράμμισε και υποστήριξε ότι κλείνει τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα και παίζει πελατειακά και πολιτικά παιχνίδια εις βάρος πολιτών.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το κόμμα της δεν θα συναινέσει στο νομοσχέδιο, «καθώς δεν βοηθά τους πολίτες και τα προβλήματά τους». «Θα καταψηφίσουμε με σεβασμό στους πολίτες που ταλαιπωρούνται, με τη δέσμευσή μας ότι θα είναι προτεραιότητά μας ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το οποίο θα συμβάλλουμε στη δημιουργία του», τόνισε. Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα του συστήσω γυαλιά. Όμως, σε μία κοινωνία που η νεολαία δεν χαμογελά, δεν μπορεί να μιλάει για χαμογελαστά πρόσωπα».

Οι ομιλίες των λοιπών πολιτικών αρχηγών:
''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ