ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ NOOR 1


                          Η απάντηση του Πρωθυπουργού 
Την επίθεσή του στην κυβέρνηση συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ασύστολα ψέματα και την κυβέρνηση ότι υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο, ενώ επέμεινε: «Θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί για να μείνετε στην καρέκλα». Δεν ζητήσατε ποτέ συγνώμη για τα ψέματα που είπατε πριν τις εκλογές του 2015, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σε ό,τι αφορά το κόστος της διαπραγμάτευσης, επισήμανε πως ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι αυτό ανήλθε στα 100 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική αποστροφή του Πρωθυπουργού για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στο Politico, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέρασε στην αντεπίθεση. «Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για τη Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με τη Χρυσή Αυγής ρίξατε την προηγουμενη κυβέρνηση» είπε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την πτέρυγα των κυβερνητικών βουλευτών. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως αυτό που είπε στο Politico ήταν πως «η τρομοκρατία στην Ελλάδα, όχι η βία, με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς», προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας πως έχασε τον έλεγχο της συνεδρίασης κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, καθώς πως και θα έπρεπε να είναι πιο αντικειμενικός στα καθήκοντά του. 

Αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τα πανεπιστήμια στην ανομία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα έχετε κάνει κέντρα κατασκευής μολότοφ» και χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό παρατηρητή και πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο ζήτημα της συνομιλίας του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. «Γνωρίζατε ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε με ισοβίτη; Περιμένω μια απάντηση» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και ρώτησε: «Συμφωνείτε να γίνει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Noor 1;»
Καταλήγοντας, σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Δώστε τον λόγο στον λαό, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρωθυπουργός, για την τριτολογία του, είπε για την υπόθεση της συνομιλίας του κ. Καμμένου με τον Μανουσάκη ότι διερευνάται από τη δικαιοσύνη και «για αυτό είναι το λιγότερο άστοχο» να προτείνεται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής τώρα.
 «Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται στις φυλακές, όταν του ζήτησε αυτός που είναι μέσα βοήθεια, προκειμένου, όπως έλεγε, να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Τι έπραξε; Του είπε να πάει στη δικαιοσύνη και να πει ό,τι γνωρίζει», πρόσθεσε και συνέχισε, απευθυνόμενος στα έδρανα της Ν.Δ.: «Αν έχετε οποιαδήποτε ένδειξη ότι μπορεί να έκανε κάτι παραπάνω, πηγαίνετε στη δικαιοσύνη, μη ζητάτε εξεταστική, πηγαίνετε να καταθέσετε ό,τι στοιχεία έχετε προκειμένου να διερευνηθεί». 

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις τελευταίες αναφορές του προέδρου της Ν.Δ. για την προέλευση της βίας από την άκρα αριστερά, λέγοντας ότι  ότι διέπραξε ένα ιστορικό ατόπημα, γιατί «δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα, ο λαός έχει μνήμη, ο τόπος έχει νωπή ιστορία».
«Μπορείτε να έρχεστε και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά; Δεν υπήρξε η δολοφονία του Λαμπράκη; του Τεμπονέρα;», ρώτησε ο Πρωθυπουργός και κατέληξε: «Λυπάμαι αλλά είναι προφανές ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά εκλογικά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου και είναι ντροπή να εμφανίζεστε στο κοινοβούλιο τόσο ανιστόρητος να ανακαλέσετε τη φράση αυτή και να προσδιορίσετε τη θέση σας». 










''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ