LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 και της 19/2017 εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, δια του προέδρου της Γιώργου Πατούλη, με επιστολή του τελευταίου στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Η ΚΕΔΕ σημειώσει ότι έχει δεχθεί από τις 30 Ιουνίου που εκδόθηκε η εγκύκλιος 19/2017 του υπουργού Εσωτερικών, ερωτήματα από όλους τους Δήμους της χώρας, οι οποίοι ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των όσων προβλέπει η νομοθετική διαδικασία που δρομολόγησε η κυβέρνηση, για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων. Μετά την υποβολή των ερωτημάτων και κατά την εξέτασή τους από την νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ, όπως σημειώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκύπτει ότι τόσο ο Νόμος, όσο και η εγκύκλιος, αφήνουν αδιευκρίνιστα μια σειρά από ζητήματα, για τα οποία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών ζητεί άμεσα επίσημες διευκρινίσεις.

Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης θέτει πέντε ερωτήματα:
  1. Να διευκρινισθεί αν με την διαδικασία της παραγ.2 του άρθρου 24 τα Δημοτικά Συμβούλια, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει νόμος, υποχρεούνται να προβούν σε απασχόληση του συνόλου των ήδη εργαζομένων με συμβάσεις έως 7/6/2017 ή μέρος αυτών, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι με τις προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις είχε δοθεί η δυνατότητα αριθμός των συμβάσεων αυτών να καλύπτεται και από άλλες πηγές εσόδων των Δήμων, πλην των ανταποδοτικών.
  2. Στην περίπτωση κατά την οποία τα Δ.Σ. πρέπει να αποφασίσουν να αποδεχθούν το σύνολο των ήδη απασχολουμένων και μέχρι 31/3/2018, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του τακτικού προσωπικού, να διευκρινισθεί από ποια έσοδα θα καλύπτονται οι συμβάσεις, το κόστος των οποίων υπερβαίνει το ύψος των ανταποδοτικών τελών;
  3. Πριν τη σύναψη των συμβάσεων της παρ.2 υποχρεούνται οι Δήμοι να καταγγείλουν τις συμβάσεις που υφίστανται μέχρι 7/6/2017;
  4. Να διευκρινισθεί αν στην περίπτωση που ο αριθμός των νέων θέσεων ή κενών οργανικών θέσεων των ΟΕΥ των δήμων, που θα ζητηθούν από τους δήμους να καλυφθούν, με την διαδικασία της παρ.1, είναι μικρότερος από τις ήδη υφιστάμενες συμβάσεις ανά δήμο, θα πρέπει οι δήμοι να προβούν σε καταγγελία των επιπλέον συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και πάντως μετά την 31/3/2018;
  5. Οι συμβάσεις που θα συναφθούν σύμφωνα με την διαδικασία της παρ.2 θα έχουν αναδρομική ισχύ από 7/6/2017; Σε αντίθετη περίπτωση με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στο διάστημα από 7/6/2017 έως τη σύναψη της νέας σύμβασης της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν.4479/2017;  
Με αφορμή την αποστολή της επιστολής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε ότι: «Δεν μπορεί το υπουργείο Εσωτερικών να καθορίζει με αποφάσεις του πόσους εργαζόμενους θα προσλάβουμε για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας. Και μάλιστα σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δεν είναι δυνατόν εμείς, δήμοι και πολίτες, να πληρώνουμε κι άλλοι (υπουργείο Εσωτερικών) να αποφασίζουν. Αυτό το παρωχημένο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους πρέπει να σταματήσει να υφίσταται. Πρέπει να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια που κάποιοι καταβάλλουν για να ακυρώσουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των δήμων». Κατά τον κ. Πατούλη, στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την προσεχή Τετάρτη 5 Ιουλίου, θα τεθούν προς συζήτηση τα ζητήματα αυτά και θα καθορισθεί η περαιτέρω στάση των δήμων, ενόψει της προωθούμενης μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ