ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

«ΟΧΙ» ΙΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο Σύλλογος χαρακτηρίσει το σχέδιο νόμου «πρόχειρο», με «σοβαρές αδυναμίες καθώς δεν διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε δύο σημεία του νομοσχεδίου. Το ένα αφορά το αυστηρό σύστημα παραπομπών σε εξειδικευμένους γιατρούς, γνωστό και ως gatekeeping. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η παραπομπή από τον οικογενειακό ιατρό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας και στις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με εξαίρεση τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά. Αν και ο ΙΣΑ εμφανίζεται θετικός στη θέσπιση του οικογενειακού γιατρού που θα παρακολουθεί τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, δηλώνει αντίθετος «σε οποιαδήποτε μορφή gatekeeping, που θέτει εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών στους γιατρούς που έχουν ανάγκη».


Το δεύτερο σημείο στο οποίο αντιδρά ο ΙΣΑ είναι η δυνατότητα παραπομπής για εξετάσεις και από άλλους επαγγελματίες υγείας. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι μαίες-μαιευτές θα μπορούν να συνταγογραφούν τεστ Παπανικολάου και σχετικές με την κύηση εξετάσεις, αλλά και να λαμβάνουν τραχηλικό επίχρισμα για το τεστ Παπανικολάου. «Με το συγκεκριμένο νομοθέτημα θεσμοθετείται η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θεωρεί απαράδεκτο ότι επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης ιατρικών εξετάσεων σε μαίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ο οποίος τονίζει ότι «πρόκειται για μία δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας οδηγείται στη μετανάστευση και στελεχώνει τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών, ενώ η υγεία των Ελλήνων ασθενών παραδίδεται σε μη γιατρούς».
Ο ΙΣΑ «προβλέπει» ότι το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα καταρρεύσει όταν εξαντληθούν τα κοινοτικά κονδύλια, αφού έχει ενταχθεί σε τετραετές πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους και  αφού δεν έχει διασφαλιστεί η απαραίτητη μελλοντική χρηματοδότηση. Ζητεί την απόσυρσή του και την έναρξη δημόσιου διαλόγου για τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου συστήματος, που θα διασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ