ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ά μεση καταγραφή ζημιών, αποζημιώσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις και αντιπλημμυρικά έργα αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την ευρεία σύσκε...

Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους τα Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στον οικισμό. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

«ΟΧΙ» ΙΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο Σύλλογος χαρακτηρίσει το σχέδιο νόμου «πρόχειρο», με «σοβαρές αδυναμίες καθώς δεν διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε δύο σημεία του νομοσχεδίου. Το ένα αφορά το αυστηρό σύστημα παραπομπών σε εξειδικευμένους γιατρούς, γνωστό και ως gatekeeping. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η παραπομπή από τον οικογενειακό ιατρό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας και στις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με εξαίρεση τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά. Αν και ο ΙΣΑ εμφανίζεται θετικός στη θέσπιση του οικογενειακού γιατρού που θα παρακολουθεί τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, δηλώνει αντίθετος «σε οποιαδήποτε μορφή gatekeeping, που θέτει εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών στους γιατρούς που έχουν ανάγκη».


Το δεύτερο σημείο στο οποίο αντιδρά ο ΙΣΑ είναι η δυνατότητα παραπομπής για εξετάσεις και από άλλους επαγγελματίες υγείας. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι μαίες-μαιευτές θα μπορούν να συνταγογραφούν τεστ Παπανικολάου και σχετικές με την κύηση εξετάσεις, αλλά και να λαμβάνουν τραχηλικό επίχρισμα για το τεστ Παπανικολάου. «Με το συγκεκριμένο νομοθέτημα θεσμοθετείται η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θεωρεί απαράδεκτο ότι επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης ιατρικών εξετάσεων σε μαίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ο οποίος τονίζει ότι «πρόκειται για μία δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας οδηγείται στη μετανάστευση και στελεχώνει τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών, ενώ η υγεία των Ελλήνων ασθενών παραδίδεται σε μη γιατρούς».
Ο ΙΣΑ «προβλέπει» ότι το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα καταρρεύσει όταν εξαντληθούν τα κοινοτικά κονδύλια, αφού έχει ενταχθεί σε τετραετές πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους και  αφού δεν έχει διασφαλιστεί η απαραίτητη μελλοντική χρηματοδότηση. Ζητεί την απόσυρσή του και την έναρξη δημόσιου διαλόγου για τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου συστήματος, που θα διασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ