ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

ΔΝΤ: Όχι σε όλα στο εργασιακό
Σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των λοιπών εμπλεκομένων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το staff level agreement αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον. Κατά παρέκκλιση της κοινής πρακτικής ο Ράις έκανε μια δήλωση για την Ελλάδα και δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η δήλωση που ανέγνωσε ανέφερε τα εξής: «Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε.Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει». Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος και για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».


ΔΝΤ: Όχι σε όλα στο εργασιακό

Στην κατηγορηματική άρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσέκρουσαν εν τω μεταξύ, οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις. Η εκπρόσωπος του Ταμείου απέρριψε όλες τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας: «Το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία χαρακτήριζε ως σύννομο με το ευρωπαϊκό δίκαιο τον προ - εγκριτικό ρόλο του Υπουργείου Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις».

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες το ΔΝΤ ζητεί τα εξής:
  • Κατάργηση του προ εγκριτικού ρόλου του Υπ. Εργασίας στη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων
  • Αύξηση του ποσοστού ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 8 έως 10%
  • Απορρίπτει κατηγορηματικά την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας
  • Ζητεί θεσμοθέτηση για πρώτη φορά στη χώρα μας του lockout
  • Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.
Για μία ακόμα φορά τον τόνο στη σημερινή διαπραγμάτευση έδωσε το ΔΝΤ, ενώ οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών έκαναν επισημάνσεις σε θέματα ήσσονος σημασίας. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης που αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη καθώς οι δανειστές ζητούν περικοπή κατά 1,4 δισ. ευρώ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη.
Στο θέμα αυτό φαίνεται ότι υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών καθώς το ΔΝΤ ζητεί θεσμοθέτηση μέτρων άμεσης εφαρμογής δηλαδή από το 2018, ενώ οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί στην πρόταση της ελληνικής πλευράς για εφαρμογή αυτών των μέτρων μαζί με τα «αντίμετρα» από το 2019 ή από το 2020 και μετά.

Μετά το τέλος της σημερινής διαπραγμάτευσης η οποία ήταν και η συντομότερη των τελευταίων πέντε ημερών καθώς διήρκησε 2,5 ώρες, οι επικεφαλής των θεσμών θα αποχωρήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή καθώς σήμερα θα παραμείνουν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroupΣύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιασκέψεων μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση απόψεων στα μέτωπα που παραμένουν ανοικτά, όπως είναι τα εργασιακά, το ασφαλιστικό αλλά και το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων για μετά το 2019, έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
ΑΜΠΕ/Ναυτεμπορική/mignatiou.com

''The New Daily Mail''
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ