ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

ΔΝΤ: Όχι σε όλα στο εργασιακό
Σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των λοιπών εμπλεκομένων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το staff level agreement αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον. Κατά παρέκκλιση της κοινής πρακτικής ο Ράις έκανε μια δήλωση για την Ελλάδα και δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η δήλωση που ανέγνωσε ανέφερε τα εξής: «Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε.Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει». Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος και για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».


ΔΝΤ: Όχι σε όλα στο εργασιακό

Στην κατηγορηματική άρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσέκρουσαν εν τω μεταξύ, οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις. Η εκπρόσωπος του Ταμείου απέρριψε όλες τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας: «Το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία χαρακτήριζε ως σύννομο με το ευρωπαϊκό δίκαιο τον προ - εγκριτικό ρόλο του Υπουργείου Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις».

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες το ΔΝΤ ζητεί τα εξής:
  • Κατάργηση του προ εγκριτικού ρόλου του Υπ. Εργασίας στη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων
  • Αύξηση του ποσοστού ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 8 έως 10%
  • Απορρίπτει κατηγορηματικά την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας
  • Ζητεί θεσμοθέτηση για πρώτη φορά στη χώρα μας του lockout
  • Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.
Για μία ακόμα φορά τον τόνο στη σημερινή διαπραγμάτευση έδωσε το ΔΝΤ, ενώ οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών έκαναν επισημάνσεις σε θέματα ήσσονος σημασίας. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης που αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη καθώς οι δανειστές ζητούν περικοπή κατά 1,4 δισ. ευρώ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη.
Στο θέμα αυτό φαίνεται ότι υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών καθώς το ΔΝΤ ζητεί θεσμοθέτηση μέτρων άμεσης εφαρμογής δηλαδή από το 2018, ενώ οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί στην πρόταση της ελληνικής πλευράς για εφαρμογή αυτών των μέτρων μαζί με τα «αντίμετρα» από το 2019 ή από το 2020 και μετά.

Μετά το τέλος της σημερινής διαπραγμάτευσης η οποία ήταν και η συντομότερη των τελευταίων πέντε ημερών καθώς διήρκησε 2,5 ώρες, οι επικεφαλής των θεσμών θα αποχωρήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή καθώς σήμερα θα παραμείνουν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroupΣύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιασκέψεων μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση απόψεων στα μέτωπα που παραμένουν ανοικτά, όπως είναι τα εργασιακά, το ασφαλιστικό αλλά και το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων για μετά το 2019, έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
ΑΜΠΕ/Ναυτεμπορική/mignatiou.com

''The New Daily Mail''
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ