ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜ. ΤΖΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ


Η συμφωνία του Eurogroup συνιστά το πλέον καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν επηρεάζεται από αυτές τις θετικές εξελίξεις και ότι επιμένει σε μια παράδοξη γραμμή αμφισβήτησης της ίδιας της πραγματικότητας, συνεχίζοντας να επενδύει στην αποτυχία.

Ακόμη, εκτίμησε πως όσο θα διαψεύδεται το καταστροφολογικό σενάριό της, τόσο θα αυξάνεται η στρατηγική αμηχανία της και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερα η Ν.Δ. να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για γρήγορο και με όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και πως μια τέτοια στάση θα ήταν περισσότερο θετική.
«Αρνείται με πείσμα ότι χθες υπήρξε επί της αρχής συμφωνία», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όσο το καταστροφολογικό σενάριό της θα διαψεύδεται, τόσο θα αυξάνεται η πολιτική της αμηχανία και θα γίνεται εμφανές το στρατηγικό της αδιέξοδο», συνέχισε.

Επίσης, σχολίασε: «Θα ήταν καλύτερο για τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη να αφήσουν τον καταστροφολογικό παροξυσμό τους και να στηρίξουν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει και οριστική τεχνική συμφωνία χωρίς επιβαρύνσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά. Μια τέτοια στάση θα ήταν περισσότερο θετική και για την ελληνική οικονομία και την ίδια τη Ν.Δ., καθώς είναι η μοναδική πολιτική επιλογή που δεν θα την οδηγήσει για άλλη μια φορά στη διάψευση». τόνισε

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι το βασικό μήνυμα έχει δοθεί με την χθεσινή εξέλιξη και αυτό είναι «η επαναφορά της σταθερότητας, το οριστικό τέλος των κινδυνολογικών και καταστροφολογικών σεναρίων και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τη συμφωνία προκύπτουν τα εξής:
  • Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) το ταχύτερο δυνατόν.
  • Η θέση της κυβέρνησης για «ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα» έγινε σεβαστή και αποδεκτή από όλους. Όπως υποστήριξε, η νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 1/1/2019 γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. «Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνσης θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνσης», σημείωσε.
  • Δεν είναι πλέον στην ατζέντα της συζήτησης η απαίτηση για 4,5 δισεκατομμύρια επιπλέον μέτρα το 2019.
Εξάλλου, αναφορικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μετά την Καθαρά Δευτέρα ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «εισερχόμαστε σε μια εξίσου κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης: αυτή για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα».
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι μετά τη χθεσινή πρόοδο, με υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, «τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία να βαδίσει στο δρόμο του ρεαλισμού». «Αναμένουμε και από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να κάνει πίσω από την παράλογη απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μια δεκαετία και να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση ώστε να συμφωνηθεί η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι παραμένει στόχος της κυβέρνησης μία συνολική συμφωνία, ώστε το 2018 η χώρα να αναχρηματοδοτεί το χρέος της χωρίς στήριξη από τον επίσημο τομέα.


Επιμένει ο Σόιμπλε για νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό

Στην υλοποίηση νέων παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ενέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο των εργασιών του Ecofin, στις Βρυξέλλες. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει περαιτέρω διορθώσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα για πολιτικούς λόγους» τόνισε, ενδεικτικά. «Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα αργότερα» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν, δεν έχει επέλθει συμφωνία για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι το μείζον ζήτημα για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις. «Το ζήτημα του χρέους έπεται» έσπευσε να προσθέσει. «Στο τέλος, αυτό που μετράει είναι οι μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα γι’ αυτή τη δεκαετία».



Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, επεσήμανε ότι: «Τις επόμενες ημέρες, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα και εκεί θα έχουν πολλή δουλειά».
Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις» και ότι «οι συζητήσεις θα αφορούν το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά». Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει βιασύνη, καθώς δεν βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση. Η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας», εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ