ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι, το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ανοίξει τον δρόμο για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, αλλά και για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του έτους. Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι κατά το Δ.Σ. του ΔΝΤ αναδείχθηκε η ανάγκη λήψης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Ο ίδιος παρατήρησε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις των δανειστών επί του ζητήματος, αλλά και επί των προβλέψεων του Ταμείου για την πορεία της οικονομίας.

Ερωτηθείς αν οι δανειστές έχουν συνταχθεί πίσω από το αίτημα του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι το ΔΝΤ προτείνει την ψήφιση συγκεκριμένων μέτρων από τώρα. «Όλοι ευθυγραμμίζονται με την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να παράσχει κάποιου είδους εγγύηση σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι ο Μηχανισμός Αυτόματης Περικοπής Δαπανώνκόφτης») θα τεθεί σε εφαρμογή, εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι. «Αυτό φαίνεται να ικανοποιεί τους πάντες εκτός από το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει σε συγκεκριμένα μέτρα από τώρα, κάτι που είναι εκτός λογικής και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», συνέχισε ο κ. ΠαπαδημητρίουΕίπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση, επαναλαμβάνοντας ότι ο «κόφτης» αποτελεί την εγγύηση για επίτευξη των στόχων. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι, τελικώς, θα επιτευχθεί συμφωνία, γιατί «δεν υπάρχει άλλη λογική πρόταση που να μπορεί να καταθέσει η Αθήνα».

Ο κ. Παπαδημητρίου περιέγραψε τη διαπραγμάτευση ως χορό τανγκό, όπου χρειάζονται δύο, αλλά δεν είναι σαφές ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση», ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και διαφορετικές φωνές στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι ούτε στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό υπάρχει ομοφωνία για την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις όποιες διαφωνίες, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία η Αθήνα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα. Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι τάσσεται με την πρόταση του ΔΝΤ για στόχους που δεν υπερβαίνουν το 1,5%. Χαρακτήρισε δε φιλόδοξο, αλλά εφικτό τον στόχο για ανάπτυξη 2,7%.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ