ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

«Κακομαθημένο παιδί» που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρικών σχέσεων χαρακτηρίζει ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, στον απόηχο των δηλώσεων του τελευταίου, ενώ εκτοξεύει νέες απειλές τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι νέες δηλώσεις έγιναν στην Ένωση Δημοσιογράφων Αττάλειας. Σύμφωνα με αυτές ο Τσαβούσογλου ζήτησε το «κακομαθημένο παιδί», ο κ. Καμμένος, «να μην ρίχνει σκιά στις σχέσεις των δύο λαών». «Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης όμως όταν έρθει η στιγμή οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι προβαίνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αποδίδει «μεγάλη σημασία στη στις σχέσεις με την Ελλάδα. Υπήρξαν πόλεμοι αλλά έχει υπάρξει και επαναπροσέγγιση τα τελευταία χρόνια» σημείωσε. Ο Τσαβούσογλου κατέληξε λέγοντας «ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας». Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ως στόχο των δηλώσεων Τσαβούσογλου τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο ΚοτζιάΣύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δήλωση του κ. Τσαβούσογλου έχει ως εξής:

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κτλ, σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αλλά γι αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού, Πάνος Καμμένος, κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε ''Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία''. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση συνασπισμού κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι' αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός......Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους... Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά. Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν και σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου.
ΑΜΠΕ


''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ