ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής απειλεί η Άγκυρα
Τον σεβασμό των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και την «αδιαμφισβήτητη αρχή της διάκρισης των εξουσιών» υπογράμμισε το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στις οξύτατες αντιδράσεις και τις απειλές της Άγκυρας μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα».

«Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές». 
Εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονά μας», συμπληρώνει. Τέλος, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας».


Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Δε θα αφεθούν ελεύθεροι οι οχτώ Τουρκοι στρατιωτικοί λόγω του εκκρεμούς αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει αλλά και  για λόγους απειλής της δημόσια τάξη και της εθνικής ασφάλειας, με απόφαση του διευθυντή αλλοδαπών της ΓΑΔΑ  Κωνσταντίνου Λουζιώτη.
Στην απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών αναφέρεται  ότι: «Δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».

Μετά την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διατάχθηκε η κράτηση των οχτώ για διάστημα τριών μηνών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται ανά τρίμηνο, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί του αιτήματος χορήγησης διεθνούς προστασίας που εκκρεμεί στην 5ή Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσφυγών.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει ότι: «Στο ευρύτερο πλαίσιο της ανασφάλειας δικαίου και της αβεβαιότητας που διατρέχει την ελληνική πραγματικότητα ακόμα και για τα αυτονόητα, δεν είναι μικρό πράγμα ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη έκδοση των οχτώ εκζητούμενων στρατιωτικών από την Τουρκία».

Η αυτοαναίρεση από την τουρκική κυβέρνηση των βασικών εγγυήσεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου (μη δίκαιη δίκη, κίνδυνος βασανιστηρίων και εξωδικαστικής θανάτωσης, πιθανή επαναφορά της θανατικής καταδίκης), αλλά και η κατάσταση στο πεδίο, δεν επέτρεπαν καμία άλλη έκβαση της δίκης, σημειώνει η Ένωση και προσθέτει το ερώτημα:
«Γιατί όμως φτάσαμε σε αυτό το θρίλερ διαδικασίας και αναμονής, ψιθύρων και μεθοδεύσεων, για  μία υπόθεση που αναφορικά με την κατάσταση στην Τουρκία ήταν ξεκάθαρη;».
Ακόμη, σημειώνει ότι «χαιρετίζει με ανακούφιση την απόφαση αυτή και τον δικαιοκρατικό της προσανατολισμό. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ» και προσθέτει: «Το αίτημα ασύλου των οχτώ συζητείται σε δεύτερο βαθμό, ενώ πολυάριθμες παρόμοιες υποθέσεις Τούρκων που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα περιμένουν τη σειρά τους. Ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Δικαιοσύνη να συμβάλουν ώστε να μπει φρένο στην συνεχή εμβάθυνση του αυταρχισμού στην γείτονα. Θα τα καταφέρουμε;».


Με ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής απειλεί η Άγκυρα

Ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών προανήγγειλε, εν τω μεταξύ, η Άγκυρα, ως απάντηση στην χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.
Όπως μετέδωσε το δίκτυο TRT Haber, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει «σε όλα τα αναγκαία μέτρα» συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε στην Αθήνα δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά το οριστικό και αμετάκλητο «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοσή τους στην Τουρκία. Ο φάκελος με το τουρκικό αίτημα απεστάλη σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας έστειλε έγγραφο και προς την Interpol, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για τη σύλληψη των «8».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγόρησε χθες την Αθήνα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες, κάνοντας λόγο για «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την απόφαση, καθώς και για αποτυχία της Ελλάδας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ανακοίνωσε επίσης ότι «οι επιπτώσεις της απόφασης στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας απέναντι στην τρομοκρατία και άλλες κοινές συνεργασίες σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, θα αξιολογηθούν διεξοδικά».

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί έφθασαν τον περασμένο Ιούλιο με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αρνούμενοι ότι προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση του Ταγίπ ΕρντογάνΈκτοτε, ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα με το σκεπτικό ότι αν διωχθούν στην Τουρκία, δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης και κινδυνεύουν να δεχθούν βασανιστήρια. 

Η Άγκυρα ζητούσε μετ' επιτάσεως την έκδοσή τους. Τελικά ο Άρειος Πάγος έκρινε την Πέμπτη ότι «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν για το ποινικό μέλλον των οκτώ αξιωματικών είχαν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Για αυτό και τελικά για την τύχη τους κλήθηκε να αποφασίσει το Ανώτατο ΔικαστήριοΠριν από την έκδοση της απόφασης, πάντως, τρεις αντεισαγγελείς του Α.Π. είχαν ταχθεί κατά της έκδοσης και των οκτώ, λέγοντας ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ