ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ «ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

Η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας» που θα απορροφούσε τα επισφαλή δάνεια που βαρύνουν τις τράπεζες σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα ήταν μια «πολύτιμη» κίνηση προκειμένου να βελτιωθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας «εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού» που θα διευκολύνει τις πωλήσεις των «κόκκινων» δανείων ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ που βρίσκονται στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο Ρέγκλινγκ χαιρέτισε τις προτάσεις της EBA και ζήτησε να υπάρξει κάποιου είδους στήριξη από τον δημόσιο τομέα στην πανευρωπαϊκή «κακή τράπεζα». «Πιθανόν θα χρειαστεί κάποιος ρόλος για τον δημόσιο τομέα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η νέα οντότητα θα έχει στόχο την απόκτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους έως 250 δισ. ευρώ από τις τράπεζες της Ε.Ε.
Το σχέδιο της EBA δεν προβλέπει τον επιμερισμό των τραπεζικών κινδύνων ανάμεσα στα μέλη της Ε.Ε., δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι αυτό «πολιτικά είναι πλεονέκτημα».
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε., εδώ και καιρό αντιτίθεται στα σχέδια για επιμερισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, φοβούμενη ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα καταλήξουν να πληρώσουν τις διασώσεις τραπεζών σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της EBA, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Σλοβενία είναι ανάμεσα στα κράτη της Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά "κόκκινων" δανείων στα τραπεζικά τους συστήματα.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ